Förvandlingen: Khalid har gått från buse till poängkung!

Khalid Ibrahim, 26, har under sin tid i Goiset hunnit med nästan 200 matcher. Mörrums supportrar har fått följa hans karriär från en ung, stöddig spelare med mycket att bevisa, till en spelskicklig spetsforward som dessutom blivit något av en publikfavorit på Jössa.

”Nuförtiden orkar jag inte åka omkring och vara lika kaxig längre”.

Biljetter: Mörrum-Alvesta söndag 16.00!

Under sitt första år i Goiset var Khalid den mest utvisade spelaren i den södra Hockeyettan. Med hela 78 utvisningsminuter var han nio utvisningsminuter före nästa spelare, HC Dalens Kalle Hult.

Värt att nämna är att #13 under den säsongen fick två matchstraff, vilket bidrog med 50 av de 78 utvisningsminuterna. Jämför detta med nuvarande säsongs tio minuter i utvisningsbåset, så har det skett en stor förändring.

När han får frågan om vad som har förändrats från sitt första år i Goiset så svarar han att han kom till Mörrum som en ”ung och kaxig” forward, under de senare åren har han mognat som spelare och person. Nu vill han jobba hårt och bidra mer offensivt än något annat.

Efter sitt första år så har han blivit bättre på allt, vilket leder till att han under nuvarande säsong med sina hela 37 poäng på 33 matcher snittar över en poäng per match. Han är poängtvåa i laget efter Adam Bäckstrand, som har hängt grymma 40 poäng på 33 matcher!

Khalid får även frågan vad han har för förväntningar på de två återstående matcherna i Vårserien och han är tydlig, han och laget siktar på att vinna båda matcherna och gå till playoff, vilket fortfarande är möjligt. Goiset måste vinna sina återstående två matcher och Alvesta förlora mot Tyringe på onsdag.

Khalid sammanfattar också säsongen som överlag bra. Trots en tuff serie innan jul och en dålig start på grundserien. Men påpekar också att med ett så pass ungt lag som Goiset har så är det inte konstigt att många spelare måste växa in i seniorhockey och Hockeyettan.

Lyft fram en spelare som har imponerat under säsongen?

”Martin Von Schoultz, inget snack om saken. Han har gett oss fler poäng än vad vi förtjänat många gånger”.

Khalid fick även frågan om vem som var roligast i laget. Han säger att det finns många som är roliga, men om någon är roligaste så är det Jack Stjernquist.

Vilket är ditt bästa minne i Goiset?

”Allettansäsongen (20/21). Det var otroligt hur många matcher vi vände under både grundserien, men också i Allettan, och hur laget kämpade under hela säsongens gång”.

Många supportrar känner hockeyspelaren Khalid Ibrahim, men vad har han för intressen utanför rinken?

#13 gillar att kolla fotboll. Favoritlaget är Arsenal. Han gillar även att spela golf och umgås med vänner. Han säger att han och Martin von Schoultz antagligen har bäst bollkontroll i laget när det kommer till fotboll.

”Björken och Filip (Brahm) har en lite mer aggressiv stil”, säger Khalid och ler.

Text: Fabian Nimlin
Foto: Martin Eriksson/Brahe Media

15 frågor till Mörrums Khalid Ibrahim * Bäste backen och forwarden i ligan * Drömvärvningen * Hyllar lagkamraten: ”Alltid varit för bra för Hockeyettan”