Oväntad semi-start i Holmen Center

Det blir Tranås AIF som kommer till Holmen Center för att spela de inledande semifinalerna mot Hudik Hockey på lördag och söndag. Senast lagen möttes var i kvalserien 2018-2019. Hudik-publiken hade nog siktat in sig på en ”derbyliknande” matchserie mot Sundsvall,
men när Kristianstads Christoffer Malm överraskade med att välja långresan upp till Medelpad fanns det valet inte längre kvar för Hudik – om det nu ens var så HHC-tränaren Filip Algeman hade tänkt sig…

Det var alltså i turordning Kristianstad, Hudiksvall, Vimmerby, Piteå och Halmstad som direkt i Hockeyettans webbsändning – med Lasse Kinch som programledare – skulle välja motståndare och så skulle Lindlöven sedan få ”den som blev kvar” av sextetten Karlskrona, Troja-Ljungby, Brödernas Väsby, Sundsvall, Boden och Tranås.
Efter Kristianstad var det sedan Filip Algemans tur och valet föll då på Tranås – laget som först blev 3:a i Hockeyettan västra med 31 poäng bakom Skövde på 45 poäng och Mariestad på 43. Tranås blev sedan 4:a i Allettan södra med 31 poäng efter Kristianstad med 41, Vimmerby med 39 och Halmstad med 36 poäng.
– Sundsvall var bara ett av de lag vi hade tänkt oss, men nu blir det alltså Tranås vi ska möta. De fick spela fem matcher innan de avgjorde mot Hanviken, och de har ett bra lag med starka spelare offensivt. Det ska bli jätteroligt att få ta emot dem inför vår sköna hemmapublik i Holmen Center på lördag, menade Hudik-tränaren.
– Ja, Tranås har precis som Hudik många offensivt skickliga spelare, så i den här semifinalserien blir det ”åka av”, kommenterade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg.
Han menade då säkert spelare som Markus Ruuskanen som vann södra Allettans poängliga med sina 22 poäng (13+9), Kalwyn Watson som blev 4:a med 18 poäng (8+10) och Martin Skärberg som gjorde 16 poäng (5+11).
Tranås hade också Allettans bästa powerplay med 34 procent i utdelning  och var dessutom klart bäst i boxplay med 88 procent klarade numerära underlägen.

Sedan Hudik hade valt Tranås var det dags för Vimmerbys Hampus Sylvegård och där föll valet som väntat på Troja-Ljungby.
– Vi har förstås gjort en ranking och då blir det Troja för vår del. Det känns som om vi har bra koll på dom, men å andra sidan har de koll på oss också, så det jämnar nog ut sig där, tyckte Sylvegård.
Nästa val var mer förutsett och helt väntat. När det var dags för Piteå att välja fanns Karlskrona, Väsby och Boden kvar på listan och det var nog ingen som blev överraskade av att Piteå-tränaren Mikael Aaro valde Boden. ”Slaget om Norrland” är en återkommande godbit i Hockey-Sverige. Och nu är det garanterat en plats i kvalserien till Norrbotten.
– Vi har gjort en bra säsong så här långt, men vi är inte nöjda än, förklarade Aaro.
Nästa val gjorde Halmstad och då blev det Karlskrona som motståndare medan säsongens stora överraskningslag Lindlöven fick Brödernas Väsby som semifinalmotståndare. Och det var väl kanske inte bara väntat utan också lämpligt ur resesynpunkt.
Klappat och klart alltså för Hockeyettans semifinaler som ska få fram sex vinnare som sedan i kvalserien gör upp om en plats i allsvenskan.

Så här spelas semifinalerna, med den inledande spelhelgen lördag-söndag 16-17 mars:
Halmstad-Karlskrona
Lindlöven-Brödernas Väsby
Hudiksvall-Tranås
Piteå-Boden
Vimmerby-Troja-Ljungby
Kristianstad-Sundsvall

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Har du inte säkrat din biljett till semifinal 1 och 2 så är det dags!

Vi ses på Holmen Center i helgen!

TV: Se hela sändningen i efterhand här!