sön 16 feb Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag ORN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 6
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ORN -
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -

Efter Seriepremiären

Boden borta i seriepremiären blev som väntat en svår match. Att möta detta meriterade lag, och dessutom på bortaplan, är som de flesta förstår inte lätt. Boden rankas som 3:a av samtliga Hockeyettan lag i Sverige och är med all rätt klara favoriter att ta hem Hockeyettan Norra. Med en trupp som har meriter från SHL, SM Liiga, CHL, KHL m.m då står dom såklart i en klass för sig, i alla fall individuellt.

Förlust med 5-1 efter att ändå gjort en godkänd prestation. Vår första period är inte bra, samtidigt som Boden är riktigt bra. Underläge med 2-1 är helt klart i underkant. Vårt positionsspel är inte bra och vi blir med detta också alldeles för långsamma i tanke och handling. I vissa fall även tveksamma och lite ängsliga. Det positiva är att vi gör ett bra powerplay mål signerat Viktor Mikko, snyggt och bra framspelad av Kyle Brothers.

I andra perioden håller vi ihop spelet på ett betydligt bättre sätt. Boden får det svårare samtidigt som vi själva skapar betydligt mer. I stort sett det enda riktigt negativa är Bodens 3-1 mål som sker direkt efter tekning och pucken sitter i mål efter endast 12 sekunder. Detta efter en bra variant kombinerat med ett tafatt agerande från vår sida. I denna period kunde vi mycket väl gjort något mål och än mer gjort ”match” av denna tillställning. Det saknades nämligen långt ifrån sk ”heta målchanser”.

Tredje perioden inleder vi åter igen lite trevande. Fullt medvetna av betydelsen av nästa mål. Nu blir det Boden som gör detta viktiga mål och ökar till 4-1 istället för att vi gör 2-3. Lite energi tapp och 5-1 kommer som ett brev på posten efter drygt 6 minuter in i tredje. Efter att tagit timeout och försök att hitta tillbaka till våra grunder och en ”ny start”, ska spelarna ha en stor eloge som lyckas hålla ihop det de sista 15 minuterna och stoppa ”blödningen”. Bra jobbat boys !

Totalt sett visar vi ändå moral, vilja och engagemang som gör att vi kan se framtiden an med tillförsikt. -4 är aldrig roligt, men efter en grundlig analys, gör vi ändå en godkänd insats. Boden vinner fullt rättvist och visar stundtals prov på hög individuell kompetens. Mot denna typ av lag får små misstag stora påföljder. Min förhoppning är att denna match och dess utveckling, ska vara och bli lärorik. Här finns nämligen flera moment som är nyttiga att ta med sig.

Ny vecka med träningar och förberedelser för vår hemmapremiär mot Vännäs på Lördag. Ett Vännäs som var i Allettan förra säsongen och tippas med all rätt att så vara även denna säsong. Detta blir självklart en inspirerande uppgift att sätta klorna i och som vi alla ser framemot med stor optimism.

Hoppas vi ses på Lombia, Lördag 16.00 släpps pucken !

Tillsammans är vi starka!

Bästa hockeyhälsningar

Christer Dreberg
Head Coach Kiruna AIF