Stora svartgula hjärtan när AIF besegrade Forshaga

AIF fick jubla efter tre poäng mot Forshaga.

AIF är på turné långt söderut och under lördagen var det dags för match mot Forshaga. Glädjande nog var det full trupp igen efter alla skador och sjukdomar och coach Matikainen hade vaskat om ordentligt i laget.

Marcus Runnkvist vann första nedsläpp och Oskar Fredriksson skapade en bra möjlighet redan efter dryga minuten. Det angav också tonen för bortalaget som gjorde en mycket bra första period. Ricards Bernhards satte första pucken i nät efter 3.53. Oskar Fredriksson vann puck i anfallszon och serverade Bernhards som fri i slottet krutade in 1-0 till AIF. Oscar Haaraoja fick läge efter åtta minuter, men det var Helmer Oskarsson som utökade till 2-0 efter 15.19. Mikko Kumin la en puck på mål, Elias Klockare störde och Oskarsson kunde avsluta snyggt från höger tekningscirkel. AIF gjorde en av sina bättre perioder på bra länge och bröt dessutom den trista sviten att alltid släppa in första målet under allettan. Man höll ihop bra i egen zon och checkade framgångsrikt fast Forshagas backar när tillfälle gavs.

Andra perioden så och matchbilden blev tyvärr den spegelvända. AIF tappade det mesta samtidigt som Forshaga steppade upp. Reduceringen kom efter att AIF fastnade under press i egen zon. 1-2 efter 1.54. Efter det var det bara Forshaga och bortalaget tog time out efter drygt åtta minuter. Man redde ut ett numerärt underläge och från nästan ingenstans kom plötsligt 3-1. AIF fick rejält hugg i Forshagas zon under ett av sina få anfall. Pressade på ordentligt och Oskar Fredriksson satte snyggt trissan i nät efter 16 minuter. Hemmalaget hann dock krypa närmare innan pausvilan i numerärt överläge. Puck på mål från blå och man kunde fösa in returen från nära håll efter 18.22. Skotten 15-6 till Forshaga och det sa det mesta om hur det såg ut på isen.

Sista rundan blev det ännu mer Forshaga. Duktige Alexander Nilsson i målet klev fram och tog allt. Det saknades inte lägen för hemmalaget när AIF blev alldeles för passivt. Under slutminuterna plockade sedan Forshaga målvakten och pressade på rejält i sex mot fem, men med Nilsson i målet, bra skottäckningar och stora hjärtan redde man ut stormen och tog tre efterlängtade poäng. Imorgon söndag är det ny match när AIF besöker Surahammar.