AIF föll i hemmapremiären

AIF föll mot Kalix i allettans hemmapremiär. Här oroar Joacim Eriksson och Elias Klockare Kalixförsvaret. Foto: Roland Nutti.

Hemmapremiär i allettan för AIF som tog emot gästande Kalix och före nedsläpp presenterade man nyheten att Marcus Runnqvist förlängt kontraktet med två år. Första perioden blev annars ingen kioskvältare vad gäller underhållningsvärdet. Lagen inledde med att växelvis snurra runt i respektive anfallszoner utan att skapa några chanser. Efter 4.42 åker AIF på ett numerärt underläge och Kalix tar över spelet mer och mer utan att för den skull få till några hetare lägen. Aleksanteri Heiskanen i AIF-målet fick göra ett par ingripanden men det var mållöst i första paus och skotten vann Kalix med 12-5.

Andra akten inleddes med att AIF:s Elias Klockare åkte sig fri från mittzon men fick inte riktigt till avslutet och efter det hade hemmalaget mer puck och skapade mer framåt ju längre tiden gick. Men istället kom så 0-1 efter 4.40 då gästernas Daniel Carlqvist lyfte in en puck från blålinjen som satt i krysset bakom Heiskanen. Kalix gjorde sedan 0-2 i numerärt överläge efter drygt halva perioden när man tog vara på en retur framför målet. AIF skapade sedan en riktigt bra målchans i power play när Joakim Nilsson avlossade bössan från vänster tekningscirkel men Hjalmarsson i Kalixmålet var följsam och stängde igen. 0-2 på tavlan efter två perioder.

AIF inledde sista rundan i numerärt underläge och gästerna utökade till 3-0 när man satte ännu en retur efter 51 sekunder. Då vaknade AIF ordentligt och man klev högre upp, kom in på målet och snurrade friskt i anfallszonen. Kedjan med Mikko, Runnqvist och Fredriksson var pigga framåt. Tillslut kom så reduceringen efter 5.25 och den här gången hittade Joakim Nilsson nätmaskorna när han klippte till direkt efter en fin krosspassning av Viktor Mikko i numerärt överläge. Hemmalaget var på gång och hade strax efteråt ytterligare ett fem mot fyra där man spelade bra men avsluten var få och Kalix satte sedan 4-1 genom Johan Pettersson i numerärt överläge när han lyfte in en retur i nättaket med två minuter kvar. Skotten totalt 17-28.

Nu väntar en träningsvecka innan det blir dubbla matcher hemma på Lombia kommande helg då nya bekantskaper kommer på besök, Surahammar och Forshaga.