Förlust mot serieledarna

Alexander Nilsson hade mycket att göra mot Hudiksvall.

Första matchen under AIF:s roadtrip gick av stapeln mot serieledarna Hudiksvall. Tränare Juhani Matikainen sa före nedsläpp att AIF måste kunna försvara sig bra och välja rätt lägen att gå på när tillfälle ges. Laget hade två tunga avbräck i Oskar Fredriksson och Viktor Mikko så det innebar att Marcus Runnkvist fick Rihards Puide och Joacim Eriksson som nya kedjekamrater och att backarna Marcus Rhodin och Samuel Hou Gustafsson fick kliva upp som forwards.

AIF började också matchen helt ok med ett bra första byte och man skapade ett par halvchanser i ett numerärt överläge. Det var dock hemmalaget som tog ledningen genom Hampus Lindström som elegant hotade skott från blå och sedan avancerande in i zon och placerade i

n 1-0 efter 11.26. Ricards Bernhards hade minuten senare ett bra läge att kvittera men han hamnade för nära målvakten så vinkeln försvann helt. Hemmalaget tog över spelet alltmer, skapade flera chanser och var nära att utöka i slutsekunderna av perioden men Alexander Nilsson mellan stolparna var mycket bra och avvärjde också det läget. Sammantaget en godkänd första runda av AIF trots att man inte skapade desto mer framåt.

Andra rundan hann knappt börja när Joacim Eriksson i sarghörnet hittade Rihards Puide framför kassen som fick chansen att kvittera efter 20 sekunder men inget mål. Hemmalaget hade fortsatt det mesta av spelet och puckinnehavet och det var nära nätrassel ett par gånger om men Nilsson stod i vägen innan pucken tillslut satt efter 15.34. Skott från kanten, retur och det var 2-0 genom William Ignberg Nilsson. AIF hade det jobbigt att freda sin egen kasse i slutet av andra perioden och trean kom också i slutminuten. Man drällde med pucken i ett uppspel och tappade den mitt i slottet. Hemmalaget högg direkt och det var 3-0 på tavlan efter 19.36. Skotten 24-7 i hemmafavör.

Sista 20 så och Hudiksvall avgjorde definitivt med sitt 4-0 efter 1.42 när Emil Carlqvist skrinnade in efter kanten och satte en snygg backhand i första krysset. Efter det spelades matchen mer eller mindre av. Hemmalaget gjorde två mål till och AIF hade en chans att spräcka nollan i slutminuten men det var blekt framåt idag för de svartgula. Skotten totalt 48-17. Tyvärr utgick både Samuel Hou Gustafsson och Marcus Rhodin under matchen och vi hoppas att killarna kan spela till helgen när man nu reser vidare och besöker Gävle för dubbla matcher mot Strömsbro.