sön 16 feb Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag ORN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 6
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ORN -
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -

4 matcher på 8 dagar!

Då har vi precis avslutat ett tufft matchande. 2 vinster och 2 förluster på 8 dagar gav 6 poäng in på kontot. Vinsterna mot Vännäs och KIF i ett på många sätt minnesvärt derby, följdes upp med 2 förluster på vår road trip.

Sett till våra prestationer var vi helt klart värda mer. Mot Östersund gör vi en av våra hittills bästa matcher rent spelmässigt och utifrån uppgjorda riktlinjer. I en välspelad match där det verkligen var kamp in på mållinjen förlorar vi med 3-1. Detta efter att vi haft ledningen med 1-0 en bit in i 3:e perioden. Deras kvittering är lite turlig då den styr på en skridsko. Ledningsmålet tillkommer efter ett missförstånd i anfallszon vilket ger Östersund möjligheten till en snabb spelvändning. Även det 3:e målet ”ger” vi dom. Efter slarv i anfallszon, när vi plockat målvakten, gör att Östersund enkelt kunde punktera matchen med endast 20 sekunder kvar. Små marginaler och detaljer som i slutändan gör skillnad. I en mycket bra Hockeyettan match var vi helt klart värda poäng !

Söndagens match mot Örnsköldsvik börjar på sämsta möjliga sätt. Underläge med 2-0 efter endast 2,26, snacka om att ge handicap och jobba i uppförsbacke! Detta ska bara inte få hända, men sker trots allt. Vi tar oss samman och skapar den ena heta målchansen efter den andra. Vår oförmåga att göra mål kombinerat med ett utmärkt målvaktsarbete, gör att utdelningen uteblir. Förlusten med 4-1 speglar inte matchen, men det är trots allt målen som räknas. Att vi skjuter 70 skott på 2 matcher är bra, men har alldeles för dålig utdelning. Att göra mål i dagens hockey är avhängt på många faktorer, och här måste vi bli bättre !

Snön har kommit till Kiruna och även kylan smyger sig på. På söndag möter vi Piteå hemma på Lombia. Då ska vi verkligen göra allt som står i vår makt för att dom ska få ett riktigt ”varmt” bemötande. För en sak är säker, det kommer vara ett mycket revanschsuget AIF som skrinnar ut till denna match. 3 poäng ska stanna i Kiruna, punkt slut !

Hoppas vi ses, och att ni än en gång blir den så viktiga ”6:e spelaren” med er inlevelse och engagemang. Tillsammans lyfter vi AIF till nya framgångar!

Gemenskap – Tradition – Stolthet

Bästa hälsningar
Christer Dreberg – Head Coach Kiruna AIF