Kamp om viktiga poäng

Med endast fyra omgångar kvar av grundserien, möter vi SK Lejon för första gången. Märklig lottning i en haltande tabell.
SK Lejon kommer till Kiruna med 2 raka segrar. Detta efter en imponerande straffseger borta mot Boden med 2-1 samt vinst hemma mot Vännäs med 4-3. Efter att börjat serien på ett mindre bra sätt och där resultaten inte gick med, har man nu helt klar kommit igång.

För vår egen del fortsätter motgångarna i form av skador, sjukdomar etc. Ny in på ”listan” är Simon Hammar. Här förväntas en lång frånvaro och ev återkomst är oklar. Sedan tidigare är Filip Eriksson borta men har nu äntligen fått en diagnos. Det blir operation och borta på obestämd tid.
Filips frånvaro har gjort att vi fick agera med att ta in en ny målvakt. Efter ett flertal kontakter och uppslag gjorde vi klart med Dominik Salama. En finsk målvakt som är mycket välkommen och gjort ett gott intryck. Bra referenser och visat en bra kvalitet på de få träningar han hunnit medverka på. Faller alla bitar på plats blir det debut mot SK Lejon, intressant!

Inte en enda match under årets grundserie har alla spelare varit tillgängliga för spel. Mer skador och sjukdomar än vi haft sammanlagt under de två senaste säsongerna. Detta är helt klart något man får räkna med att kan inträffa, men alltid lika tråkigt när det händer.

Nu mobiliserar vi alla krafter vi har för att avsluta grundserien på bästa möjliga sätt. Den 12:e December vet vi hur långt det räckt.

Gemenskap – Tradition – Stolthet

Det är tillsammans vi är starka!

Bästa hockeyhälsningar

Christer Dreberg
Head Coach Kiruna AIF