Coach Dreberg inför Kiruna AIF – Bodens HF

Imorgon spelar vi säsongens andra träningsmatch. Denna gång står Bodens HF för motståndet. Matchen spelas i Gällivares nya is- och evenemangsarena 16:00 som en del i Kiruna AIFs samverkan med Malmbergets AIF.

Vi kollade läget med head coach Christer Dreberg inför mötet.

Tuffast möjliga motstånd imorgon när vi möter hårdsatsande Boden nere i Gällivare. Dina tankar om det?
Detta är precis som alla andra träningsmatcher, en del i förberedelserna inför seriespelet. Att vi dessutom möter några av Hockeyettans bästa spelare är ju självklart inspierande. Säsongsplaneringen som jag la tidigt har blivit lite förryckt, men så är det ju för alla i dessa tider. Intressant är dock att se hur vi hanterar olika spelmoment och få vad vi ska finslipa på när det väl är dags för detta.

Vad förväntar du dig för matchbild & hur ska AIF spela för att resa hem med tre poäng?
Att Boden kommer vara det spelförande laget är väl ett väntat scenario, men där vi verkligen ska försöka hålla ihop våra lagdelar och göra det svårt för våra motståndare. Vad det gäller poäng så har jag aldrig varit med om att det spelas om detta i träningsmatcher. Men som alltid spelar vi givetvis för att vinna.

Hur ser läget ut i truppen, Åker ni med fullt manskap?
Fortfarande lite osäkert med tanke på att vi den senaste tiden haft en del sjukdomar i laget. Men att inte Mikko och Pettersen kommer till spel är helt klart.