Colin Holmström inför Kiruna AIF – Piteå

Idag klockan 16:00 är det dags för Kiruna AIFs tredje träningsmatch för säsongen, den första som spelas i hemmahallen Lombia. Dagens motståndare är Piteå HC.

Vi fick tag i AIFs nyförvärv Colin Holmström för ett kort snack:

Första hemmamatchen, både för dig i nya hemmaborgen och för AIF. Dina tankar om det?
Ja precis, äntligen dags för hemmamatch! Jag tycker att det ska bli riktigt kul att äntligen få dra på det svartgula hemmastället i borgen.

Ni mötte Boden förra helgen och det blev en 1-4 förlust. Det var tuffa förutsättningar, bl. a. 8 minuter boxplay 5 mot 3 utan att dom lyckades göra mål samt att ni fick gå på tre femmor på slutet p.g.a. sjukdomar och skador. Det måste ändå finnas positiva vibbar oavsett förlust efter sådan prestation mot ett topplag som Boden?
Ja absolut, vi har ett bra go i laget! Vi fick spela en hel del boxplay och tycker vi gjorde det riktigt bra. Samt att Fille (målvakten Filip Eriksson, reds. anm.) stod på huvudet flertal gånger och räddade oss där bak. Vi gjorde ett bra jobb med dom förutsättningarna vi hade! Vi var många borta och fick gå på knäna en del gånger men tycker ändå att vi har många positiva saker att ta med från den träningsmatchen trots förlust!

Du är ny i AIF för denna säsong, dina känslor om staden, laget och allt runt omkring de månaderna du varit här?
Välkomnandet kunde inte varit bättre, riktigt bra grabbar i laget och alla som jobbar runtomkring så det finns inget att klaga på!
Staden är bra och än så länge har inte mörkret kommit så jag klarar mig ett tag till haha,

Det ryktas att vaktmästarna har varit tvungna att förstärka rundhörnen i vinter?
Ja det lär nog behövas! Ingen går säker inne på Lombia.