Johan Ceder inför Kiruna AIF – Bodens HF

Ikväll klockan 19:00 är det dags för Kiruna AIF att göra sin premiär i ATG Hockeyettan Norra 20/21. Det blir att åka in i hetluften direkt då Boden borta står på schemat.

Vi tog ett kort snack med AIFs nyförvärv Johan Ceder inför matchen:

Äntligen drar serien igång och det rivstartar direkt mot ditt gamla lag Boden, som även är favoriter till att vinna serien. Dina tankar om den matchen?
– Perfekt, det är det här man har väntat på. Kan inte bli bättre än att få starta mot ett topptippat lag med en gång! Skulle tro att det kommer bli en fartfylld och fysisk match.

Det var en småtuff försäsong men ni avslutade genrepet mot Narvik på bästa vis med en komfortabel 4-0 vinst, även det mot din gamla klubb. Hur tycker du att spelet har sett ut under försäsongen?
– Spelet har varit som en försäsong brukar vara, d.v.s. mycket upp och ner. Vi har även haft många spelare borta vissa matcher och då blir det svårt att spela ihop femmorna. Men jag tyckte att det kändes väldigt stabilt i sista matchen mot Narvik.

Du är som sagt ny i Kiruna AIF men inte helt okänd för Kirunapubliken efter dina säsonger i Boden,Kalix och även i Asplöven. Men för de som inte har sett dig alltför mycket, hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Svårt att beskriva mig själv, men jag är inte världens snabbaste på skridskorna så det försöker jag kompensera med att vara smart där ute istället.

Slutligen, hur slutar matchen?
– Jag tror att vi vinner matchen med 2-3!

Tack för du tog dig tid och lycka till mot Boden!
– Tack själv!