Viktor Mikko inför helgens matcher

Idag är det hemmapremiär för Kiruna AIF och det blir rivstart direkt med två matcher på rad i Lombiahallen, Sundsvall på lördag och Östersund på söndag. Biljetterna till matcherna är slutsålda men de sänds även på ATG Hockeyettan Live med matchstart 16:00 båda dagarna.

Vi tog ett snack med Viktor Mikko inför helgens drabbningar:

Ni kommer från en tuff bortamatch mot Boden senast där resultatet till slut skrevs till 8-1. Ni hängde med bra i 2 perioder men i tredje smällde det till ordentligt?
Ja exakt, vi kände att vi hade ett bra utgångsläge med ett mål upp inför 3:e. Tyvärr gör de 3-1 redan 3 minuter in, sedan 4-1 efter 7 minuter och där går luften ur oss. Vi måste kunna stoppa blödningen på ett bättre sätt för 8-1 är inte okej.

Sundsvall och Östersund kommer på besök i helg. Vi kan börja med Sundsvall, ett nytt motstånd denna säsong. Dina tankar?
Kul med nytt motstånd! Jag har ingen koll alls på Sundsvall, men vi förväntar oss en tight match där vi kommer behöva kriga för varje millimeter ute på isen. 

Östersund väntar imorgon, blir det revansch att utkräva efter förra säsongens uttåg (2-1 i matcher till Östersund i Play Off)?
Östersund har vi lite bättre koll på, det är defensivt starka. Det blir viktigt att ta sig in i det obekväma området framför deras mål. Självklart är vi revanschsugna efter uttåget i Play Off förra säsongen. 

Du har varit med några säsonger nu och har fått spela med många olika spelare. Hur skulle du säga att årets trupp ser ut?
Den ser intressant ut. I år har vi den bästa truppen jag spelat i hittills under säsongerna i AIF. Får vi ihop alla delar och vi håller oss friska och hela så blir detta en säsong att minnas! 

Slutligen, hur slutar helgens matcher?
Vi håller oss från utvisningsbåset och vinner 2 tighta matcher.

Tack för att du tog dig tid och lycka till i helgen!