Emil Jakobsson inför Kiruna AIF – Kalix HC

Äntligen är det dags för match igen efter ett långt uppehåll som uppstod när förra helgens matcher flyttades p.g.a. sjukdom i ett utav motståndarlagen. Klockan 19:00 ikväll glider spelarna ut i hemmahallen Lombia då Kalix HC gästar staden.

Som vanligt är biljetterna till matchen slutsålda så vi välkomnar verkligen det nya beslutet som gör att vi kan börja släppa på mer publik inom kort.

Hemsidan tog ett kort snack med Emil Jakobsson inför matchen:

Kalix kommer på besök ikväll och du spelar din 306e Hockeyettanmatch, så du har varit med några säsonger nu. Men inför säsongen var det väl inte självklart att det skulle bli en sjätte säsong i Kiruna AIF eller spel överhuvudtaget?
Ja det har blivit några fighter nu. Nä precis, det var väl bestämt att jag inte skulle köra men jag började hjälpa Christer (head coach Dreberg, reds anm) på isen och insåg ganska fort att jag saknade att delta i kampövningar och matchandet. Sen så blev det lite speciellt med Corona också. Tänker mest på att om man går och testar sig så är den spelaren borta minst en vecka och då drabbar det laget också, så med bredare trupp kan man hålla en jämnare nivå. Därav ledde det ena till det andra.

Som sagt Kalix står för motståndet ikväll, Vad tror du om kvällens match?
Det kommer säkert bli en bra match med hög fart som det brukar när vi möter Kalix. Dom har några vassa lirare man får ligga närmare på men överlag så blir det tight.

Du bildade kedja senast mot Östersund med Niklas Salo & Johan Ceder, hur tycker du det har funkat och vad är din roll i kedjan?
Jag tycker vi har spelat bra. Bra fart på både Ceder och Salo. Puckskickliga snubbar så min roll är väl den roll som jag nästan alltid haft, röra om och skapa yta för lirarna

Anthony Paskaruk ansluter under helgen till gruvstaden och AIF. Många nya ansikten i år och truppen ser riktigt intressant ut på pappret?
Absolut, alltid roligt att lära känna nya ansikten och hittills tycker jag grabbarna har kommit in bra i truppen.
Vi har ett skickligare lag än tidigare år men det gäller att alla biter i och gör skitjobbet varje dag också.

Till sist, hur slutar kvällens match och vilka målskyttar får vi se?
Jag tror på seger, 1-0 och jag hänger dit den.

Tack för att du tog dig tid att svara på några frågor & kör hårt ikväll!
Alltid!