Niklas Salo inför matchen mot SK Lejon

Foto: Roland Nutti

Ikväll 19:00 är det dags för nedsläpp på Lombia då SK Lejon besöker Kiruna.
AIF hade senast en tung resa ner till Sundsvall och Östersund där det överlag var riktigt bra spel och jämna matcher, men laget fälldes av för många utvisningsminuter och fick till sist bara en poäng med sig från resan. 

De senaste förlusterna har satt AIF i en prekär sits i tabellen och laget ligger just nu på 11e plats, dock i en lite haltande tabell. De kommande omgångarna kommer att ha stor betydelse för att hänga med tabellmässigt och bygga upp självförtroendet som krävs för att ta sig vidare mot Allettan.

Vi tog ett snack med Niklas Salo inför matchen:

Ni kommer senast från två jämna matcher mot Sundsvall och Östersund. Vad har du att säga om dom matcherna?
Jag tycker att vi spelade ganska bra i 5 mot 5 i båda matcherna men drog på oss alldeles för många utvisningar och var helt enkelt inte tillräckligt täta i boxplay.

Du och Johan Ceder verkar ha hittat varandra riktigt bra där ute på isen?
Ceder är en riktigt bra hockeyspelare, jobbar alltid stenhårt och vi tänker hockey på samma sätt så det är lätt att spela med honom.

Du har bott i Kiruna i några månader nu, vad är ditt intryck hittills om staden?
En fin liten stan, folket är trevliga och vyerna är fantastiska, speciellt nu när snön har kommit.

Kiruna AIF är en anrik förening som fostrat många stora hockeyspelare, Vad har du att säga om föreningen, laget och allt runt omkring?
En kollektiv hockeyförening där alla runt laget verkligen hjälper till och vill det bästa för klubben. 

Idag är det match mot SK Lejon där viktiga poäng står på spel om ni ska avancera uppåt i tabellen. Vad blir viktigt för er för att vinna matchen och ta hem 3 poäng?
Vi måste hålla oss från utvisningsbåset och spela disciplinerat för att plocka med oss alla poäng.

Till sist, hur slutar matchen?
2-0 till AIF.

——————–

Publikinformation
För första gången den här säsongen får vi ta in mer än 50 personer på matchen då nuvarande rekommendationer säger max 300.

Lombia har under veckan covid-säkrats där rader har stängts av, plexiglas har satts upp i kioskerna m.m. Om du har tänkt besöka matchen är det viktigt att komma i god tid eftersom arbetet i kassan kan ta längre tid än vanligt då namn och telefonnummer måste lämnas av alla besökare, vi öppnar därför kassorna redan 17:30. Biljetter till matchen finns kvar och går att lösa i entrén på Lombia.

Tänk på att hålla avstånd och följ funktionärernas anvisningar.

Matchen kommer även att sändas live här på ATG Hockeyettan Play.