Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag SKL -

Inför helgens matcher med Sammy Gustafsson

Det har varit långt mellan matcherna för Kiruna AIF. Många motståndarlag har fått pausa sina verksamheter p.g.a. sjukdomar och i väntan på testresultat. Detta har gjort att flera matcher under säsongen har blivit framflyttade till nya datum och att AIF nu har 8 matcher att spela på 15 dagar. En tuff uppgift som startar med en bortaturné mot Teg och Örnsköldsvik i helgen.

Teg har gått bra under säsongen och ligger just nu på en tredje plats i tabellen som är väldigt svårtolkad med så många haltande omgångar. Men en sak är säker, att serien är mycket jämn där alla kan slå alla och varje poäng kommer att vara viktig när vi knyter ihop säcken strax innan jul.

Och apropå viktiga poäng så kommer morgondagens drabbning att vara en så kallad sexpoängsmatch då motståndarlaget Örnsköldsvik ligger just ovanför AIF med 4 poäng tillgodo. Att vinna den matchen är ett måste för att börja äta sig uppåt i tabellen.

Vi tog ett kort snack med assisterande tränaren Sammy Gustafsson som satt på bussen på väg ner mot Umeå.

Äntligen dags att kliva in i hetluften igen efter flertalet flyttade matcher. Senast ni spelade var 22 november och då gjorde ni det riktigt bra på bortaplan mot Piteå.
Ja riktigt trevligt med match igen. Tycker att vi gör en bra match i Piteå, speciellt i boxplay. Lite mer desperation i avsluten så hade vi plockat med oss någon pinne.

Hur kommer ni agera för att snabbt komma in i matchtempo efter uppehållet?
Inga konstigheter, alla vet vad som krävs för att vi ska vinna. Viktigt är att vi håller det enkelt under första bytena.

Vilken typ av match kommer vi att få se idag mot Teg?
En jämn match som kommer avgöras i powerplay/boxplay.

Du är ny som assisterande coach i AIF, hur har det varit att ta det steget?
Såklart är det en omställning. Men en spännande uppgift där jag kan bidra mycket till samspelet mellan målvakt och backar. Jag kommer att lägga mycket fokus på försvarsspelet.

Hur är läget i truppen?
Vi har 4 sjuka som inte är med på bussen ner mot Umeå. Dom är testade med negativa covid-19 resultat men av säkerhetsskäl får de ändå stanna hemma. Vi har lyft upp några från juniorerna som kommer få chansen i helgen. Dom har gjort det bra på träning så det ska bli spännande att följa.

Lycka till i helgen så håller vi tummarna att 6 av 6 poäng rullar hem till gruvstaden.
Tack så mycket!