Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag SKL -

Inför Kalix HC – Kiruna AIF med Johnny Mauritzson

Ikväll möter Kiruna AIF tabellfyran Kalix HC på bortaplan. Resultaten har inte riktigt gått AIFs väg och laget ligger just nu på en tionde plats i tabellen.

Det är ett tufft läge och schema för AIF närmsta tiden, två matcher spelades i helgen och ytterligare sex matcher ska avverkas innan juluppehållet. Men sex matcher innebär även att det finns 18 poäng i potten som kan hämtas hem innan grundserien blåses av.

Hemsidan tog ett snack med huvudtränare Johnny Maurizson om hur trenden ska vändas:

Kiruna AIF är inne i en tuff period och resultaten vill inte riktigt studsa med er, hur ska ni lyckas vända?
Så är läget, det kommer krävas stenhårt jobb från alla. Där vi befinner oss nu kommer ingenting gratis.

Det var två tuffa bortamatcher senast mot Teg och Örnsköldsvik. Mot teg stod ni för en fin upphämtning från 3-0 underläge, men fick se er besegrade till slut med 4-3 efter ett massivt tryck från er sida på slutet?
Mot Örnsköldsvik blev det klara 6-1 men ni hade riktigt bra läge vid 3-1 att hämta ikapp med bland annat dubbla 5 mot 3 lägen?
Det gäller att vi är med från start. Det går inte ligga under med 2-3 puckar efter första perioden. Precis som du säger så står vi för en stark upphämtning mot Teg. Mot Örnsköldsvik lyckas vi bara sätta dit en i 5 mot 3.

Var tycker du att ni gör bra och mindre bra just nu när inte resultaten vill sig?
Vi skapar lägen offensivt, det gäller att vi tightar till spelet i egen zon. Vi är på rätt väg så det är bara att vi fortsätter jobba efter de riktlinjer vi har satt upp.

Hur ser läget i laget ut inför kvällens drabbning?
Vi har fått tillbaka 3 spelare som saknades under helgen.