Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag SKL -

Kiruna AIF förstärker på målvaktssidan

Kiruna AIF har gjort klart med ett nyförvärv som förstärker laget inför fortsättningsserien. Det är 19-årige målvakten Oliver Norgren som lånas in från IK Oskarshamn J20 resten av säsongen för att säkra upp för skador på ordinarie målvakter.

Oliver är skolad i Avesta och Moras ungdomsverksamheter och är en målvakt med mycket stor potential och talang. Han har trots sin ringa ålder redan hunnit prova på spel i både HockeyEttan för Malungs IF samt HockeyAllsvenskan för Mora IK.

Vi tog ett kort snack med Oliver:

Varmt välkommen till AIF, hur känns det att flytta längst upp i Sverige och spel i HockeyEttan Norra?
Tack så mycket! Det känns väldigt kul och spännande. HockeyEttan och AIF känns som ett perfekt ställe för mig att ta nästa kliv i min utveckling samtidigt som det är kul att få se lite andra delar av Sverige.

Kiruna AIF är en anrik förening som fostrat många storspelare genom åren. Vad vet du om föreningen och Kiruna som stad?
Jag vet att det har kommit många bra spelare från staden och att det finns ett stort intresse för hockey vilket är väldigt motiverande såklart! Staden blir ju något nytt för mig men ska bli spännande att se miljön!

Vad skulle du säga är dina styrkor som målvakt? Du har redan hunnit med några matcher i HockeyAllsvenskan med Mora.
Min största styrka som målvakt är nog min spelförståelse. Ja precis, fick möjlighet att känna på seniorhockeyn där förra året både med Mora och Malung vilket var en fantastisk erfarenhet och upplevelse, därför känns det nu jättekul att få chansen att spela seniorhockey igen!

När är det beräknat att du ska anlända till gruvstaden?
Det blir här nån gång i mellandagarna!

Som sagt varm välkommen till Kiruna, vi ser fram emot att se dig i den svartgula dressen.
Stort tack, ser verkligen fram emot att få representera Kiruna AIF!

Läs mer om Oliver på Eliteprospects.