Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag SKL -

Forward ansluter till Kiruna AIF

Kiruna AIF har gjort klart med en tredje spelare från Växjö Lakers J20. Det är den 19-årige forwarden Marcus Leijonhufvud som valt spel i HockeyEttan och AIF.

Marcus har fostrats i Kungälvs IK under sina ungdomsår och har även spelat seniorhockey med samma klubb där han noterats för totalt 34 poäng på 63 matcher i Division 2.

Senaste säsongen har Marcus spelat med Växjö Lakers J20-lag. Kollar man statistiken så har han hunnit med 15 poäng (5+10) på de 17 matcher som hann spelas innan serien stängdes ner. Det gör att han ligger trea i den interna poängligan.

Hemsidan tog ett snack med Marcus:

Varmt välkommen till Kiruna AIF! Dina tankar och förväntningar?
Mina förväntningar är att detta kommer bli otroligt kul att äntligen få spela matcher igen. Samt att lära känna dom nya gubbarna i laget.

Vem är Marcus Leijonhuvfud för de som inte känner dig?
Jag är en go och glad kille från Göteborg som gillar att spela golf och padel på somrarna. 

Vad skulle du säga är dina styrkor som hockeyspelare?
Jag skulle väl nog säga skottet samt att jag är väldigt tävlingsinriktad.

Du väljer spel med AIF likt dina lagkamrater i Växjö, Arvid och Linus. Vad vet du om AIF som förening och Kiruna som stad?
Det jag vet om Kiruna AIF som förening är att det är en väldigt klassisk klubb. Och att en av dom första ishallarna i Sverige byggdes här. Som stad har jag fått väldigt bra intryck hittills. Man märker att folket här brinner för hockeyn.

Tack för du tog dig tid och svara på några korta frågor & lycka till under vintern!
Tack så mycket!

Läs mer om Marcus på Eliteprospects.

Kiruna AIF vill rikta ett stort tack till Växjö Lakers HC för det fina samarbetet.