Inför helgens matcher med coach Johnny.

I helgen är det dags för de sista bussmilen i vårserien när Kiruna AIF möter Sundsvall och Örnsköldsvik på bortaplan, därefter avslutas serien för AIFs del med en hemmamatch mot Vännäs.

Vi tog ett snack med tränaren Johnny Mauritzson om hans tankar inför helgen:

Hej! Ni sitter just i detta nu och avnjuter några mil buss ner till Sundsvall och Örnsköldsvik! Hur har ni lagt upp resandet under helgen?
Vi åker ner till Sundsvall idag och övernattar där, efter lördagsmatchen åker vi upp till Örnsköldsvik igen och laddar för nästa match. Sedan avslutar vi med de sista 70 milen hem på söndag.

Ni kommer från två vinster och nu senast en förlust mot Kiruna IF. Ni lyckades sånär hämta upp ett 4-0 underläge men fick se er besegrade till slut.
Början på matchen gick inte alls som vi ville, det kändes inte som vi var på tå direkt från start. Det är tufft läge att hämta upp 4-0 även vi gjorde match av det igen när vi hämtade upp till 4-3.

Janne Karlsson hoppade in som mentor för någon vecka sedan och står i båset tillsammans med dig och Sammy, hur har det varit?
Det är roligt att ha med Janne, han har kommit med bra tips och idéer och stöttat oss i coachningen.

Om vi hoppar till era matcher till helgen, hur tänker ni nu inför avslutningen av vårserien?
Våra planer för de matcher som är kvar är givetvis att vi vill vinna dom och göra allt för att komma dit. Men det är även väldigt viktigt att vi får vårat spel att fungera fullt ut inför avslutningen.

Hur ser läget ut i truppen?
Vi har några spelare borta men då finns det andra som får chansen, så vi åker ner med full trupp.

Tack för du tog dig tid och lycka till i helgen!