Inför Kirunaderbyt med Ricards Bernhards

Foto: Oliver Åström

Idag klockan 19:00 bjuds det på derby i Lombiahallen då Kiruna AIF tar emot Kiruna IF i säsongens första hemmamatch. Förutsättningarna för en publikfest är optimala med lättade restriktioner, derby och hemmapremiär! Vi går mot ett fullsatt Lombia!

Laget är såklart taggat och revanschsuget efter helgens bortaförlust mot Boden. Nyförvärvet Ricards Bernhards hade en fin start i hockeyettan och stod för ett mål och en assist i den matchen. Hemsidan tog ett snack med forwarden om försäsongen och hemmapremiären:

Försäsongen är över och äntligen har hockeyettan dragit igång. Ni har spelat några träningsmatcher och en seriematch, dina tankar kring dessa?
Jag skulle vilja säga att försäsongen var intressant, jag kom till ett nytt lag, en ny tränare och det har varit lite av en utmaning för mig. Men nu har vi hunnit med några matcher och det känns som att laget har börjat klicka mer och mer, så det känns bra.

Du har spelat några matcher i Sverige nu. Vad anser du om hockeyn här?
Det är ganska annorlunda hockey än den hemma i Lettland. Men jag börjar gilla den svenska stilen.

Imorgon väntar derby mot Kiruna IF och publiken får äntligen vara på plats igen, en perfekt match för en hemmapremiär.
Självklart! Jag tror att det kommer att bli en rolig match med mycket action.

Har du någon hälsning till alla supportrar?
Tack för att ni stöttar oss, vi kommer att göra vårt allra bästa för att ni ska gå hem stolta och nöjda. Go Kiruna AIF! 🖤💛