Rasmus Rudslätt inför Lindlöven

Det drar ihop sig till slutspurt av Allettan. Åtminstone för Brödernas/Väsby som spelar sin sjuttonde av arton matcher  i Allettan under onsdagskvällen. Då åker laget till Bergslagen och Lindesberg för att ta sig an ortens hockeystolthet, Lindlövens IF.

Det är ett ganska välbekant lag som man stött på i princip varje säsong de senaste åren. Ett homogent lag som i år jobbar hårt som ett kollektiv och som verkligen har fått sin defensiv att fungera. Det blev Brödernas/Väsby ordentligt varse om när laget för några veckor sedan föll hemma mot 0-2 efter att man aldrig ordentligt kunde forcerade Lindlövens försvar. Men det är fler lag än oss som gått i samma fälla vilket statistiken också visar där Lindlöven endast släppt in tjugoåtta mål på fjorton matcher. Än bättre är laget i sina fem senaste matcher där man endast släppt in sex mål vilket lett fram till tre segrar i dessa matcher.

Deras senaste match spelade de för tio dagar sedan då laget imponerande nog bortaslog Hudiksvall med 3-1. Så nog blir detta en tuff nöt att knäcka och det gäller att offensiven för Brödernas/Väsby fortsätter på samma sätt som den gjorde under förra veckan. Då hjälpte den till att fälla såväl Hudiksvall som Piteå vilket gör att laget satt sig i en bra position i tabellen inför de två sista matcherna av Allettan.

En som var riktigt pigg i fredags mot Piteå var från AIK inlånade, Rasmus Rudslätt. Han imponerade med vass skridskoåkning och med en lurighet med pucken vid sin klubba. Jag har tagit några ord med denna härliga friska fläkt vars tankar inför onsdagens bortamatch låter enligt följande.

Hej Rasmus! Först och främst önskar jag dig varmt välkommen till oss även fast endast är till låns. Hur känns det att ha spelat två matcher hitintills med oss?

-Hej! Det känns otroligt roligt att fått spela två matcher med Brödernas/Väsby. Det ger mig möjlighet att få spela mer minuter och hjälper mig att utvecklas som person och hockeyspelare.

Nu väntar din tredje match på onsdag när vi möter topplaget Lindlöven på bortais. Vad känner du till om det motståndet?

-Känner inte till Lindlöven så bra faktiskt. Så klart känner man igen några namn i deras laguppställningen men inte så mycket mer än så. Sen som vi pratar mycket om internt, så är alla lag i denna serie väldigt bra, så det gäller verkligen att när vi kommer ut på isen, att vi är med från start.

Du har personligen haft en väldigt händelserik säsong. Du har spelat i Hockeyallsvenskan samt J20 med AIK och så har kryddat den med JVM på hemmaplan i Göteborg och så nu matcher med oss. Vad har du främst tagit med dig från denna säsong?

-Det jag tagit med mig från denna säsong än så länge är att man alltid måste vara på tårna varje match. Sedan var såklart JVM en stor erfarenhet som jag också tagit med mig.

Utifrån ovanstående upplevelser, hur uppfattar du att klassen är på spelet i Hockeyettan?

-Hockeyettan är en riktigt bra liga. Finns många skickliga spelare och det är en serie med riktigt bra fart.  

På vilket försöker du dig ta dig an uppgiften i vår tröja?

-Mitt mål med Brödernas/Väsby tröjan är såklart att vara med och ta upp oss till Hockeyallsvenskan. Det hade varit en riktigt cool upplevelse och tycker inte det ska finnas något annat mål en det.

De som ännu inte sett dig spela. Hur skulle du själva vilja beskriva din spelstil och vad känner du framför allt är dina styrkor ute på isen?

-Jag ser mig själv som en tvåvägsforward. En forward med bra fart, som även kan sätta dit pucken ibland också :). 

Vem är annars Rasmus utanför isen och vad tycker du om att pyssla med förutom hockeyn?

-Utanför isen ser jag mig själv som en glad kille som försöker sprida bra energi hela tiden. På fritiden gillar jag att sporta mycket, såsom golf och paddel.  

Slutligen Rasmus, vad tycker du vi ska ta med oss från segern mot Piteå senast och vilka nycklar ser du som viktigast att vi håller oss till på onsdag?

-Spelet nerifrån gjorde vi riktigt bra förra matchen, så det ska vi verkligen ta med oss. Hur vi spelar med pucken och framför allt hur vi vågar spela med pucken även fast det är tajta situationer. Sedan tycker jag också vi kan fortsätta lägga puckar på mål.

// # 14 – Rasmus Rudslätt

Det är fortsatt lite småskavanker i truppen vilket innebar att laget förutom långtidsskadade Calle Åsell även får klara sig utan Henrik Rommel, Joni Nikko samt Jacob Spångberg.

Vid pennan

Krister Holmgren