”Att fått se Dick Axelsson värma upp framför värmefläkten för att sedan gå ut och göra hattrick var unikt”

Nils Strandberg Sarén, 21, har tagit J20-silver och spelat i SHL med moderklubben, Djurgården. Nu senast kommer 21-åringen från två säsonger med Huddinge. I en intervju med Krister Holmgren berättar ”Nisse” bland annat varför han valt att fortsätta sin ishockeykarriär i Brödernas/Väsby till kommande säsong.

Varmt välkommen till oss, Nils.

Redan för två år sedan hade du och föreningen en dialog. Vad gjorde att du nu valde att ta klivet över?

– Tack. Delvis funkar det smidigt med allt utanför hockeyn för mig nu, men framförallt är Brödernas/Väsby ett lag med en fartfylld hockey som ska vinna varje match de ställer upp i. Det är en miljö jag vill vara i, och där jag kommer att kunna fortsätta utvecklas. I hop med samtalen med Tom (Tärnström) gjorde det naturligt att skriva på. 

För de som inte känner till dig, hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

– Jag är en tvåvägsback som vill vara med och skapa framåt. Jag har hela tiden fart på fötterna och ett gediget passningsspel. Sen ger jag alltid allt när jag kliver ut på isen. 

Vad anser du dig ha för styrkor ute på isen och vad önskar du helst förbättra i ditt spel?

– Skridskoåkningen och spelsinnet är mina styrkor, och något jag hela tiden strävar efter att bli vassare på. Det finns även detaljer i försvarsspelet som jag fortsätter att fila på.

Vem är annars Nils utanför isen och vad sysslar du med på dagarna?

– Jag är en glad, social och ödmjuk person, som för tillfället jobbar heltid. Till hösten kommer jag börja plugga ekonomi på universitet.

– Utöver det träffar jag vänner och ska väl även försöka gå på någon konsert, grilla på balkongen och lira lite golf när solen tittar fram. 

Under din sista säsong i Djurgården firade du stora framgångar i juniorlaget. Du fick även spela nio matcher i SHL.

Hur var det och hur gick ditt eget spel i Sveriges högstaliga?

– Det var speciellt på många sätt eftersom jag spelade i klubben enda från hockeyskolan. Vi hade ett riktigt bra och tajt lag i J20 och det var häftigt att få spela SM-final. Att även få chansen i SHL, med just Djurgården, var obeskrivligt. Tempot och skickligheten var otroligt nyttigt att få känna på.

– Jag växte in i det och försökte mest slappna av och lira. Hela säsongen och erfarenheten bär jag med mig samtidigt som jag är stolt över det. Unikt var det också att se Dick värma upp framför värmefläkten för att sedan kliva ut och göra hattrick.  

LÄS MER: Jacob Samuelsson: ”Ska bli sjukt roligt att få chansen”

Därefter blev det två säsonger i Huddinge. Hur var den omställningen att gå från Djurgården till seniornivå på heltid gått?

– Självklart var det annorlunda på många sätt från juniorhockeyn, men i och med att jag känt på det innan gick det smidigt.

– Jag tog med mig verktygslådan och tävlarinställningen in i seniorhockeyn och fortsatte spela mitt spel. I Huddinge skaffade jag mer erfarenhet och tog kliv, något jag vill och kommer fortsätta göra här för att nå nästa nivå. 

Du har mött oss vid flera tillfällen under dina säsonger i Huddinge.

Hur har det varit att möta oss och vad tyckte du kännetecknade Brödernas/Väsby den gångna säsongen?

– Det var roliga matcher med mycket fart och folk på läktarna. Brödernas/Väsby var ett tungt lag med hot och rullijans i anfallszon. Det fanns en bredd i laget och de var även skickliga defensivt.

LÄS MER: Häng med i lagbygget inför säsongen 24/25

Vad har du nu för förväntningar inför den kommande säsongen?

– Det är med höga förväntningar jag blickar fram emot säsongsstarten. Det ska bli häftigt att få ta del av stämningen, att få vara med och bidra till vinster och att vi i slutändan ska göra upp om platsen upp. 

Slutligen Nils: Vad har du för hälsning till alla supportrar och vad kommer att känneteckna dig hos oss säsongen 2024/2025?

– Jag är otroligt taggad och ser fram emot att få börja lira i höst. Ni kan förvänta er att jag ska bidra med fart, en och annan fin passning och ett energiskt arbete. I höst hoppas jag också få uppleva ert fantastiska stöd på läktarna. Vi ses i hallen.

Vid pennan:
Krister Holmgren 
Foto: Mikael Einarsson Nisser