Vinst mot Kumla HC hemma

Det blev en seger hemma mot Kumla HC i fjärde matchen i fortsättningsserien med 4-2.

Första perioden blev mållös och lagen bytte en del chanser med varandra. Två utvisningar vardera men inget av lagen kunde få till några riktigt farliga lägen.
Skotten i första 9-10.

I andra perioden kom Mif ut piggt och tog ledningen efter 3,14. Målet gjort av Jacobs fint framspelad av Norgren och Gustavsson. Tre minuter senare kunde dock gästerna kvittera efter lite rörigt spel i egen zon. Målet gav Kumla HC energi och matchbilden blev jämnare. Ferletak fick ett friläge som han utnyttjade efter 7,57, passet från Skymning. 3-1 kom i ett powerplay där Knuts(5) styrde in ett skott från Wåhleman.

Skotten i andra 15-8.

Tredje perioden var inte särskild välspelad och det var mycket studsande puckar hit och dit. Men redan efter 44 sekunder gjorde Knuts(5) sitt andra mål, assisterad av Fjällkeborn och Grankvist. Kumla HC försökte trycka på och skapade en del lägen och 4-2 kom efter en kontring efter 13,24. I slutminuterna fick gästerna ett bortdömt mål på grund av en hög klubba. Mif hade också några lägen att avgöra i tom bur men pucken stannade på någon skridsko eller annat.

Skotten i tredje 3-14
Skotten totalt 27-32.

En skön seger även om matchen inte var speciellt välspelad, men poängen räknas ändå.
Nästa match är borta på onsdag 8/1 mot Forshaga IF.