Mariestads dubbla glädjebesked – så ska de få succéimporten att stanna

Glada, stora nyheter från Mariestad BoIS.

* Målvakten Tobias Sandberg, 27, förlänger kontraktet.

* Toppspelaren Joonas Alanne, 30, är nära att göra samma sak.

– Joonas och jag är klara kring alla detaljer, men vi behöver skrapa ihop lite mer pengar för att kunna lämna ett hundraprocentigt klartecken, säger sportchefen Carl Johansson.

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

 

Det händer saker i Mariestad BoIS, som kanske lite sensationellt gick ända  fram till kvalserien i våras.

Sportchefen Carl Johansson har jobbat hårt med truppen under våren och landat nyförvärv som Mikael Hansson (vass forward från Borlänge), Jesper Broeng (poängback från Lindlöven) och Albin Kedbrant (senast i Visby Roma) – tre på den här nivån starka nytillskott.

Och nu kommer mer positiva rapporter från Skaraborg.

* Klubben är nära att säkra upp succéimporten Joonas Alanne, 30, även för nästa år.

Bois vill, Joonas Alanne vill.

Parterna är överens om en kontraktsförlängning – men vädjar nu om hjälp för att lösa dealen ekonomiskt.

– Joonas och jag är klara kring alla detaljer, men vi behöver skrapa ihop lite mer pengar för att kunna lämna ett hundraprocentigt klartecken, säger sportchefen Carl Johansson till Mariestads-Tidningen.

Alanne kom till BoIS i mitten på januari från Roki i den finska andraligan (Mestis) – och gjorde stor succé, framförallt i slutspelet där han gjorde tolv poäng på tolv matcher och var BoIS kanske bäste spelare offensivt. 

Totalt blev det 20 poäng på 24 matcher för centern som – av allt att döma – nu fortsätter i Mariestad i höst.

– Det känns helt fantastiskt. Joonas är en otroligt professionell och skicklig spelare på alla sätt och vis. Vi är inte i mål rent ekonomiskt än, men Joonas har gjort klart att han kommer spela här om pengarna som behövs kommer in. Han vill vara med på vår satsning och spela upp klubben i Hockeyallsvenskan. Nu är det upp till oss att lösa det sista, säger Johansson till Mariestads-Tidningen.

* Målvakten Tobias Sandberg, 27, har skrivit på ett nytt ettårsavtal.

Sandberg var en av seriens bästa målvakter i fjol och går nu in på sin nionde raka säsong i ligan. Han stannar, trots anbud från andra föreningar.

– Ja utländska hade jag några jag övervägde, Men så kände jag att jag har ett år kvar i skolan och vi var nära att gå upp och jag vill också uppleva ett år med publik, så jag ville ge det ett år till. Skulle jag nappa på ett allsvenskt anbud ville jag ha en bra chans att få spela och något sådant fick jag inte, så utlandet var mest aktuellt, säger Sandberg till hemsidan.

BoIS, som tidigare värvat in Isac Olsson 22, från Malung, stänger nu målvaktssidan och har 19 spelare sajnade inför 21-22.

TRUPPEN JUST NU – 19 SPELARE KLARA

Tränare:

Andreas Appelgren (huvdutränare), Peter Isgren, Ronny Johansson. 

Målvakter:

Tobias Sandberg, Isac Olsson (NY)

Backar:

Jesper Broeng (NY), Ludwig Collberg, Johan Frick, Gustaf Malmkvist, Anton Pettersson, Adam Samuelsson, Simon Svensson. 

Forwards: 

Albin Kedbrant (NY), Mikael Hansson (NY), Andreas Axelsson, Simon Eriksson, Lucas Larsson, Jesper Lindén, Herman Lundin, Erik Olsson, Nils Rydholm, Joonas Alanne.

Silly season special – dagliga uppdateringar om nyheter i ligan