Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SKÖ 1
Hockeylag FOR 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag NSK 3
Hockeylag MAR 4
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SUR 3
Hockeylag LIN 4
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag BOR 8
Hockeylag KUM 0
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag KÖP 6
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag Kalm 4
Hockeylag MÖR 1
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag NYB 3
Hockeylag KRIF 0
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag TRA 4
Hockeylag HAN 3
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag HHHC 6
Hockeylag KAR 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag HSK 2
Hockeylag ENK 1
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag WIN 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SEG 1
Hockeylag HIK 6
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag STR 3
Hockeylag VHF 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag KAIF 4
Hockeylag BOD 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KAL 3
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag ÖRN 2
Hockeylag ÖIK 8
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag LIN -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag VIM -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag VIK -
Sat 30 Oct 15:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag TRA -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SKÖ -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag ÖRN -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag ÖIK -
Hockeylag KAIF -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag TSK -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag BOD -
Sat 30 Oct 17:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag PIT -

Sandberg fortsätter!

Fyra säsonger har Tobias Sandberg varit en mycket stabil sist utpost i Boiskassen. Nu står det klart att det också blir en femte. För efter långa funderingar så har han nämligen signerat ett nytt ettårskontrakt med klubben och därmed så har laget en av ettans allra främsta målvakter också kommande säsong.

Du hann göra oss nervösa men nu är du klar till slut!

– Jo det stämmer, det blev klart att jag stannar igår. Trots att flera trodde det var klart innan så var det inte klart förrän dess faktiskt. Men nu är det klart att det blir ett år till i alla fall.

Vad var det som gjorde att det dröjde?

– Säsongen brukar inte sluta så här sent. Säsongen slutade i maj och nu är det början juni så jag tycker inte det dröjt så länge ändå. Men jag har funderat lite fram och tillbaka på olika scenarion och stannade vid att jag vill stanna och spela upp Bois i allsvenskan. Så visst har det tagit en liten stund att bestämma sig, men ändå inte så lång stund.

Det ryktas om att du hade såväl allsvenska som utländska anbud, stämmer det?

– Ja utländska hade jag några jag övervägde, Men så kände jag att jag har ett år kvar i skolan och vi var nära att gå upp och jag vill också uppleva ett år med publik, så jag ville ge det ett år till. Skulle jag nappa på ett allsvenskt anbud ville jag ha en bra chans att få spela och något sådant fick jag inte, så utlandet var mest aktuellt.

Vad var det som gjorde att du ändå skrev på till slut?

– Dels att man trivs riktigt bra i föreningen, det är min femte säsong nu och det var inget jag trodde på innan jag kom hit. Men det sociala och trivseln vägde tungt. Sedan också att det slutade så snöpligt, vi var nära att gå hela vägen men räckte inte riktigt, men får vi en chans till är jag övertygad om att det kommer gå bättre.

Hur vill du sammanfatta säsongen som var för egen och för lagets del?

– Om vi börjar med min del så var det lite upp och ner. Mycket bra blandat med mindre bra., Fick stå mer matcher än någon gång tidigare, vilket var rätt jobbigt mentalt och fysiskt. Jag stod 59 av 62 matcher under säsongen med träningsmatcher inräknade, och det var svårt att ladda om och vara där till 100% varje match. Det gjorde att det blev lite spridda skurar på mina insatser. Men mycket var bra också, framför allt playoffmatcherna är jag riktigt nöjd med. Kvalserien var lite fram och tillbaka, det var något mål man hade velat ha tillbaka.

– Med laget var det lite samma sak. Det var svajigt i perioder, men vi tog oss ändå till allettan komfortabelt även om spelet inte alltid stämde. Allettan var också ojämn, vi slog Nybro och Troja, men förlorade också mot sämre lag. Sedan i playoff föll allt på plats och vi vinner alla tre playoffomgångar rättvist, där gör vi våra bästa matcher. I kvalserien så blev första matchen mot Nybro lite avgörande. Vi åkte på en riktigt käftsmäll och sedan blev det uppehåll på en och en halv vecka som vi gick och ältade förlusten under dessutom. 1½! Sedan förlorade vi andra matchen med och då var det mer eller mindre kört.

– Men en fullt godkänd säsong även om man gärna slutat på förstaplats i kvalserien, men hade någon sagt i slutet av allettan att vi skulle nå kvalserien så hade man köpt det. Så godnt med mersmak.

Vad var ditt bästa minne från säsongen?

– Det är nog när vi slår ut Boden, när vi gör 3-1 i öppen kasse. Då kände man att det var klart med kvalserien, så det är det bästa minnet. Sedan finns det många roliga grejor i laget också, men på isen är det det bästa. Även när vi slår ut Dalen som trodde de skulle slå ut oss enkelt, men där vi vinner borta var ett riktigt skönt minne.

Du har fått en ny målvaktskollega i Isak Ohlsson som är tänkt att kunna utmana dig om målvaktspositionen lite mer än vad som varit fallet tidigare. Hur känns det?

– Det är bra skulle jag säga. Man märker att de andra kvalserielagen har en given etta men också en andramålvakt som kunde kliva in och stå, och det behövs tror jag. Det är bra att få avlastning och man känner också att man behöver vara på topp för att få stå, det tror jag är bra.

Med facit i hand, det var väldigt tight med matcher periodvis, hade det varit skönt att få vila någon match emellanåt?

– Ja det kan vara lätt att skylla på att det blev mycket och tätt med matcher, så åkte jag också på Covid mitt under allt dessutom. Men det var mycket matcher och resor, vi spelade matcher mot Huddinge och Visby inom 24 timmar och sedan hem och match direkt. Så det hade varit tacksamt att få vila någon mer match även om man när man är inne i det vill spela allt.

Lagbygget börjar nu ta form, hur tycker du att det ser ut?

– Det ser spännande ut. Det är mycket spännande spelare som kommit in, det känns som att alla vi värvat har lite mer rutin och det är viktigt. Så det känns som ett riktigt bra lag med spelare med erfarenhet. Det saknas dessutom fortfarande lite forwards och någon back så det ser riktigt spännande ut måste jag säga.

Vad har du för mål med säsongen?

. För lagets del finns inget annat än att vi går upp i allsvenskan, och det är mitt också! Sedan får det se ut hur som helst, det kvittar vem som gör målen eller vem som blir matchvinnare, vi ska upp! Det är både mitt personliga och lagets mål, vi vill gå hela vägen och det tror jag vi har möjlighet att göra också.

Sportchefen Calle Johanssons ord om förlängningen:

I och med Tobias är vi klara med målvaktssidan. Tobias är en av ettans bästa målvakter och en enorm tävlingskille. I kombination med nyförvärvet Isac Ohlsson har vi ett riktigt starkt målvaktspar 21/22.”

Av Krister Holm

Foto Anna Engström