Information om covidbevis

Från den 1 december kommer vaccinationsbevis att införas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Sverige. 

Vimmerby Hockey har för avsikt att använda sig av kontroll av vaccninationsbevis i Vimmerby Ishall, för att vi fortsatt ska kunna arrangera hemmamatcher för A-laget utan publikbegränsningar. 

Vi väljer också att informera om detta redan nu för att du som åskådare ska kunna förbereda dig. 

Följande gäller: 

* För dig som har e-legitimation hämtar du enkelt ditt covidbevis på covidbevis.se
* Om du inte har e-legitimation eller på något annat sätt ej har möjlighet att ladda ned ett vaccinationsebevis så behöver du skicka in en blankett för att få ditt fysiska covidbevis. Blanketten hittar du på på ehalsomyndigheten.se
* Personer till och med 16 års ålder är undantagna från direktiv om vaccinationsbevis enligt information från Svenska Ishockeyförbundet. 

Vårt kansli hjälper dig även gärna med att skriva ut blankett, och blanketter finns också utskrivna ikväll vid den så kallade Hästskon intill entrén i Vimmerby Ishall. 

För att vaccinationsbeviset ska var giltigt är det två tagna vaccindoser som gäller. 

Vimmerby Hockey spelar premiär i Allettan den 5 december. Huruvida det blir en hemmamatch eller inte återkommer vi till – men vi rekommenderar att du säkerställer ditt covidbevis så fort som möjligt.