Kvitterar till 1-1 i matcher mot hemma starka Kalix.

Vi gör det vi måste och tar en tung och rättvis seger men det är 60 minuter kamp och vilja kvar i returen imorgon.

Vallentuna startar matchen mycket starkt och det är inte orättvist att ledningsmålet kommer efter 9.38 genom #27 Nilsson som styr in pucken på assist från  #6 L Eriksson och #28 G Eriksson. Vallentuna behåller intiativet under fortsättningen av perioden och efter 17.31 ringer det i klockan igen och det är åter #10 Venne som är het och gör mål på assist av #18 Söderberg.  Perioden slutar 2-0 till oss.
I den andra perioden får Kalix lite mer tryck på oss och gör rättvist reducering till 1-2. Ett resultat som står sig perioden ut.
Så i den tredje är det press på bägge lagen, vem vågar gå framåt? Det är Kalix som går mer för det inledningsvis och får då till en kvittering på ett dåligt byte och detta efter 45.52. Men skam den som ger sig för direkt efter så sätter vi press på Kalix och får tryck i deras försvars zon. Seger pucken ramlar in snyggt efter 49.58 genom #20 Lundin på pass av #24 Jansson och #8 Paulsson. 
Kalix gör ett försök att kvittera, tar TO men vi ser till att hålla tätt och sedan får vi med oss en utvisning när Kalix tagit ut målvakten och det återstår då endast 37 sekunder.
Seger 3-2 vilket var blott den fjärde förlusten på hemmais för Kalix.