fre 25 okt Slut
Hockeylag BOD 5
Hockeylag PIT 3
lör 26 okt Slut
Hockeylag AIF 5
Hockeylag ORN 3
lör 26 okt Slut
Hockeylag VHC 0
Hockeylag KAL 3
sön 27 okt Slut
Hockeylag KIR 5
Hockeylag ORN 2
mån 28 okt Slut
Hockeylag PIT 1
Hockeylag BOD 0
ons 30 okt Slut
Hockeylag LEJ 0
Hockeylag OIK 8
ons 30 okt Slut
Hockeylag AIF 4
Hockeylag KIR 1
ons 30 okt Slut
Hockeylag KAL 5
Hockeylag TEG 1
lör 02 nov Slut
Hockeylag VHC 2
Hockeylag AIF 3
lör 02 nov Slut
Hockeylag OIK 3
Hockeylag BOD 0
lör 02 nov Slut
Hockeylag ORN 1
Hockeylag PIT 5
sön 03 nov Slut
Hockeylag TEG 6
Hockeylag AIF 3
ons 06 nov Slut
Hockeylag KAL 2
Hockeylag PIT 4
ons 06 nov Slut
Hockeylag BOD 1
Hockeylag LEJ 2
ons 06 nov Slut
Hockeylag OIK 6
Hockeylag VHC 2
lör 09 nov Slut
Hockeylag LEJ 4
Hockeylag VHC 3
lör 09 nov Slut
Hockeylag ORN 2
Hockeylag KAL 0
lör 09 nov Slut
Hockeylag AIF 3
Hockeylag OIK 8
sön 10 nov Slut
Hockeylag KIR 5
Hockeylag OIK 1
ons 13 nov Slut
Hockeylag KAL 3
Hockeylag VHC 4
ons 13 nov Slut
Hockeylag PIT 1
Hockeylag TEG 2
tor 14 nov Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag KIR 0
lör 16 nov 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag KIR -
sön 17 nov 15:00
Hockeylag ORN -
Hockeylag KIR -
mån 18 nov 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag BOD -
ons 20 nov 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag PIT -
ons 20 nov 19:00
Hockeylag ORN -
Hockeylag OIK -
lör 23 nov 16:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag BOD -
lör 23 nov 16:00
Hockeylag AIF -
Hockeylag LEJ -
lör 23 nov 18:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag PIT -
sön 24 nov 16:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag LEJ -
sön 24 nov 16:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag OIK -

Vinst som satt långt inne

Efter mycket om och men så kunde Bois till slut vinna dagens match mot Surahammar med 4-3 (0-1,2-1,2-1). Men det var länge ovisst då Surahammar var supereffektiva medan Bois visade upp en provkarta på hur man INTE gör mål trots kalaslägen. En kamp mellan ett Surahammar som till synes kämpade för sina liv mot ett Bois som långa stunder såg rätt lojt ut.

Bois inledde annars väldigt piggt och skapade flera riktigt farliga lägen redan de första bytena, flera direktskott var nära att hitta in bakom Christoffer Hanning i Surahammarmålet. Men när målen uteblev så gick man successivt ner i tempo och då blev det också glesare mellan målchanserna även om man skapade en del riktigt bra. Jonatan Andersson rundade sin back och bröt in på kassen men Hanning följde med fint i sidledsförflyttningen. Några minuter senare hade Douglas Lögdahl fritt läge men Hanning var med igen. Surahammar hade knappt ett anfall på hela perioden, men när Bois spelar rakt i famnen på Eric Viklund så får han fritt läge och hittar in med skottet mellan benen på dagens Boismålvakt, Isak Andersson och Surahammar har helt ologiskt ledningen efter den första perioden.

Den andra perioden startar Bois bra igen och man får tidigt in kvitteringen sedan Filip Engqvist forcerat in pucken, just ett sådant krigarmål som saknats innan i matchen. Bois fortsätter i bra tempo och sköljer över Surahammar i anfallsvåg efter anfallsvåg, bland annat har Douglas Lögdahl ett läge där de kommer två mot noll men de passar bort chansen och Filip Engqvist styr ett skott precis utanför. Surahammars tränare Conny Grundström tar timeout och efter det så får Surahammar lite bättre kontroll på sitt försvarsspel. Bois går ner i tempo igen och målchanserna blir det också glesare emellan. När Surahammar efter 15 minuters spel får chansen i powerplay så är det istället dom som tar ledningen. Charlie Hellström skjuter från kanten och pucken hittar in längs isen på Isaks klubbhandssida. Bois får strax efter också dom chansen att spela powerplay. I den spelformen så är man också effektiva och denna gång var det Eddie Davidsson som hittade Jesper Lindén i slottet och han direktskjuter in kvitteringspucken till 2-2 som också är resultatet efter två perioder trots ett friläge av Linus Engqvist då han skjuter utanför.

I den tredje perioden så har Bois den första riktigt heta chansen då Simon Eriksson skjuter ett stenhårt skott i stolpens insida. Men bara sekunder senare så åker Mattias Linnarud med pucken över offensiv blå och drar iväg ett dragskott som hittar förbi Isak Andersson till 3-2. Bois jagar nu intensivt och man radar upp lägen, bland annat har man ett friläge genom Douglas Lögdahl och Filip Thörnqvist styr ett skott precis utanför innan Douglas till slut får in kvitteringen. Han snappar upp en lös puck i mittzonen och trampar in på vänsterkanten och skjuter ett skott som letar sig in under Hannings armhåla och precis innanför mållinjen. Strax efter det har Surahammar sin bästa målchans egentligen när Marcus Wahlgren kommer fri med Isak Andersson men hans finess med avslut med klubban mellan sina egna ben går utanför. Men sedan är det Bois som skapar igen. Tobias Björklund skjuter från blå och Oskar Norlöv styr pucken i stolpen. Även om ledningsmålet inte kom där så tar det bara en dryg halvminut ytterligare innan det kommer. Simon Eriksson får pucken i sarghörnet och med en stark individuell prestation så bryter han in på kassen och skjuter ett skott som Hanning räddar men returen har Simon bättre lycka på. Surahammar tar ut målvakten på slutet för att nå en kvittering men är egentligen aldrig nära utan Bois vinner matchen.

En match som kändes som en dagen efter-match för Bois del. Man var inte riktigt närvarande till 100%, utan stora stunder av matchen så spelade man ett bekvämlighetsspel. En spelare vill jag dock lyfta fram och det är Jesper Lindén som alltid jobbar stenhårt i varje byte. Men trots den svagare insatsen bärgade laget ändå tre poäng och leder nu serien. Härnäst väntar Malung på lördag i Mariehus arena. Vi hoppas på ett heltaggat lag då!

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström