Det är nu klart med tränare för SK Lejon Skellefteå

Det är Johan Burlin som tränar laget i ATG HockeyEttan. Burlin har en mycket bred erfarenhet av ishockey i flera ligor och länder, har Skellefteå AIK som moderklubb och spelade där fram till 2008. Därefter har det blivit spel i Ryssland, Tyskland, Italien, England, Danmark och Frankrike där han även var hjälptränare.
Burlin tillträder omedelbart och kommer att träffa spelartruppen inom kort, en spelartrupp som börjar ta form och flera spelare kommer presenteras den närmaste tiden.

– Det känns jättebra att det är klart med Burlin som tränare, det är en ung lokal kille som brinner för ishockey och nu efter spelarkarriären vill fortsätta inom sporten med att utveckla spelare och vara en viktig kugge i föreningens vision att bli ett topplag i ATG HockeyEttan. Arbetet fortsätter att göra klart med fler tränare både för utespelare och målvakter för att ge alla spelare maximal förutsättning till att utvecklas i de fina faciliteter som Skellefteå Kraft Arena inhyser.

SK Lejon, föreningsvision
Det händer mycket i Skellefteå med omnejd nu. Vi i SK Lejon tror på Skellefteå, på företagen och människorna som finns här och som kommer att komma hit under de närmaste åren. Vi tror också på det fantastiskt starka och duktiga föreningslivet som finns här.
SK Lejon har en klar vision: Vi ska med lokala spelare jobba hårt för att vinna. Vi vill vinna serien och avancera upp till Allettan. Vi vill också, vinna publikens förtjusning, motståndarnas respekt och hjärtat hos alla i vårt växande Skellefteå. Vi tror på att ständigt utmana och vi tror på viljan att få alla människor att växa.
Vi ska vara bra för Skellefteå. Vi vill bidra, göra skillnad, ta ansvar, ställa krav.
Vi ska ta hand om våra ungdomar. Gemensamt ska vi träna, hårt men klokt, utmana, tävla, skratta, gråta, växa och vinna. Skellefteå växer och det ska vår förening också göra.

Styrelsen tillsammans med en grupp nyckelpersoner jobbar nu fram en ny vision för föreningen. Vi ska skapa en långsiktig strategi och flerårsplan, där vi ska utveckla den sportsliga delen i föreningen, men även arbetet med marknad, kommunikation, sponsring och ekonomi. Vi förstärker nu föreningen på alla plan; med nya kompetenta människor som ska in i styrelse, sportgrupp, och utvecklingsgrupp. Vi förstärker även med ytterligare ledare och nya spelare.
Vårt motto We play to win, but enjoy the fun löper som en röd tråd genom föreningen.
Vi ska även skapa bättre möjligheter att utvecklas i vår förening, för att fler ska få större chans att nå längre med sitt utövande. Vi vill få fram fler egna produkter som håller rätt nivå för att spela i vårt seniorlag och för detta behöver vi ett lag i J20 Elit, samt ett lag i J18 och neråt i ungdomsleden.

Visionen för SK Lejons seniorlag är att spela i Allettan. A-laget ska erbjuda en miljö som utmanar och lockar spelare som vill utvecklas.

Tillsammans med alla intressenter så ska vi utveckla föreningen efter våra förutsättningar.

Tillsammans mot Allettan.