Hudik Hockey satte stopp för Boden

– Oerhört skönt. Vi tog tag i taktpinnen omgående och vi förtjänade verkligen att vinna den här matchen.

Fotograf: FlyWoodStudio.

TV: HUDIK-BODEN 3-1 – se målen här.

Det sa hemmatränaren Magnus Nilsson sedan Hudik Hockey satt stopp för suveräna serieledarna Boden i ATG AllEttan Norra genom att vinna med 3–1 (0–1, 1–0, 2–0).

Boden kom till Hudiksvall med 13 raka segrar och 38 inspelade poäng. Lägger man dessutom till att laget avslutade grundserien med sju segrar så hade man, precis som Hudik Hockey för några säsonger sedan, 20 raka segermatcher i HockeyEttan. Det blev inte något eget nytt rekord för Boden utan lagen får fortsätta att dela på rekordet.

Som Magnus Nilsson påpekade så var det HHC som inledde bäst och det var svårt att se att det var Boden som var serieledare.

Men trots bra fart framåt, och stabilt spel bakåt, var det ändå Boden som tog ledningen i matchen. Efter ett ribbskott från hemmalagets sida, #22 Linus Hedman, kunde Boden till slut spräcka nollan då Fredrik Bergdahl hittade en lucka under #25 Andreas Bossons ena beskydd, detta skedde efter 16.21.

En ledning som stod sig perioden ut, men en ledning som inte kändes speciellt rättvis.

– Jag tycker vi gör en bra period och vi har flera bud på mål. Vi måste börja ta till vara på lägena vi skapar, sa Nilsson.

Nu gjorde man inte det och trots 13–4 i skott stod det 0–1 efter 20 spelade minuter.

Känslan i den andra perioden var att Boden kom lite närmre, att man flyttade upp spelet och fick lite mer spel i anfallszon. Om det var en synvilla ska vi låta vara osagd, men skottstatistiken i mellanakten sa 12–2 i hemmafavör och periodens enda mål kom också från en HHC-klubba.

Kvitteringen kom i numerärt överläge efter 6.34 där #18 Felix Carenfelt rakade in en retur efter skott från #42 Hugo Enock.

– Vi hugger i mer och mer i det spel vi vill spela, och vi lyckades också styra ut Bodens anfallsspel till kanterna, sa Nilsson.

1–1 och öppet inför den tredje perioden, en period där Boden försökte få tryck på hemmalaget inledningsvis. Men Bosson höll tätt och sedan #9 Marcus Sirén (bilden) snirklat sig igenom Bodens försvar och satt 2–1 bakom Kevin Lindskoug i Bodens mål gled initiativet över till HHC.

Boden drog på sig dubbla utvisningar i jakten på kvittering. Man klarade visserligen av en halv minut i spel tre mot fem, men innan gästerna blivit fullt lag hittade Marcus Sirén över med en passning till #58 Filip Lander – och han dundrade in 3–1.

Boden plockade ut Lindskoug ur målet och försökte med sex utespelare, men man kom inte närmare utan man fick se sin långa segerrad stanna på 20 matcher.

För HHC:s del handlade det nu om sjätte raka trepoängaren och en plats bland de fyra främsta i tabellen (ger hemmaplansfördel i åttondelsfinalen) ser allt mer säkrare ut.

– Vi svarade för ett hårt jobb matchen igenom, och ett jobb över hela banan. När alla hjälps åt och gör det jobbet blir också resultatet bra, sa Nilsson.

– Nu är det bara att åka hem och börja ladda för match mot Kalix.

När HHC hade sin bortatripp med matcher mot Piteå, Boden och Kalix under fyra dagar spelade man bra mot såväl Piteå som Boden. Det gav ändå bara en poäng i utdelning. Sedan föll man igenom helt i den tredje matchen mot Kalix.
Nu väntar Kalix igen.

– Ibland så kanske man inte har kroppen med sig när det drar ihop sig till den tredje matchen, och då gäller det att jobba stenhårt. Det klarade vi inte av på bortaplan.

– Men jag är inte alls orolig nu. Vi har ett gäng hungriga grabbar och det ska inte vara några som helst problem med motivationen mot Kalix.

Om det stämmer får vi reda på på söndagseftermiddagen…