Inför Vallentuna vs Väsby

Det är dags för grundseriens sista match och vilken rafflande omgång detta bjuder på. Väsby går för seriesegern medan onsdagens hemmalag slåss för en plats i Allettan. Förutsättningarna inför matchen är att Väsby tar hem seriesegern om man inte tappar tre poäng och sjutton mål gentemot Visby/Roma som samtidigt möter Hammarby på bortais. Det ska inte kunna gå men allt kan ju ändå hända i sporten ishockey.

 

För Vallentuna är läget desto mer nervigt. Laget innehar inför sista omgången den femte och sista platsen till Allettan och kommer att behålla den om de inte tappar två poäng och fyra plusmål gentemot Wings som samtidigt spelar på sin hemmais mot bottenlaget Segeltorp. Laget får med andra ord inte förlora mot Väsby om Wings samtidigt vinner och jag tror nog att hemmasupportrarna kommer att få bita på sina naglar under onsdagskvällen.

 

Vallentuna är ju en av Väsbys genom tiderna hetaste motståndare. Antagonister är ett ord att kalla dem, ärkefiender säger en del andra. Hur som så är det gott om känslor inblandade och faktumet att Vallentuna har sju spelare i sin trupp med Väsbybakgrund gör ju knappast att känslorna är mindre inför mötet.

 

En av alla dessa forna Väsbyiter är backen Joel Östman. Han är en trygg och spelskicklig back som betyder mycket för Vallentunas defensiv. Jag har tagit några ord med Joel inför matchen och hans tankar inför den låter enligt följande.

 

Hej Joel! Det blir en rafflande slutomgång för er där ni sitter i förarsätet gentemot Wings. Känns det nervöst eller bara inspirerande?

– Hej Krister! Det är bara för oss att gilla läget. Vi har allt i egna händer.

 

Ni har gjort en imponerande avslutning med tagen poäng borta mot Huddinge och seger i fredags borta mot Visby/Roma. Vad beror dessa poäng på i stora drag anser du?

– Tycker vi spelat två bra bortamatcher med jobb i 60 minuter och disciplinerat spel över hela banan.

 

För er väntar nu för tredje matchen i följd på onsdag när vi kommer till er islada. Vad är dina tankar inför matchen?

– Ska bli en kul match där jag tror de blir rätt mycket fart och en rolig match att titta på.

 

Väsby Hockey känns ju annars lite mer speciellt för många av er i Vallentuna med tanke på att så många spelat tidigare i Väsby. Gör det att känslorna blir extra starka ute på isen i mötena mot oss?

– Det är ju lite derbymatch föreningarna emellan men i övrigt är det inget speciellt man tänker på under match.

 

Senast vi möttes blev det en rätt jämn match som vi vann i sudden med 3-2. Vad kommer du ihåg från det mötet?

– Som du säger så var det en jämn match men i övrigt inget speciellt jag kommer ihåg från den.

 

Känner du att ni kan oss nu i Vallentuna efter alla möten under säsongen inklusive försäsongen och vad i vårt spel tror du att ni framförallt behöver se upp för?

– Väsby försöker alltid spela med fart och snabba omställningar så gäller att vara med på det.

 

Eftersom Wings möter Segeltorp och med stor sannolikhet tar tre poäng får ni inte förlora på onsdag om ni ska ta er till Allettan. Är det lätt att ert spel kan bil lite ängsligt då eller kommer ni bara att gasa på?

– Vi kan endast fokusera på vår uppgift och det vi kan påverka. Vi kommer driva på och fortsätta med det spel vi haft senaste matcherna.

 

Hur känns det annars själv i din hockeykropp och är du nöjd med din egen säsong hitintills?

– Känns väl helt okej men har nog lite mer att hämta.

 

Släkten brukar vara värst men ser du någon annan potentiell matchvinnare för er del på onsdag?

– Tror Gustav Jansson trycker dit en med sitt tunga skott!

 

Slutligen Joel, varför tror du att ni fixar platsen till Allettan på onsdag och vad är nycklarna för poäng för er del?

– Fortsätter vi hålla upp det spel vi haft på slutet så kommer vi fixa det fixa det.

 

// # 9 Joel Östman – Vallentuna Hockey

 

Väsby Hockey hade en del numerära problem på backsidan i söndags. Inte blev det då bättre att det klev av två spelare under matchen där tyvärr Gabriel Österberg kommer att behöva vila en ganska lång stund innan han är aktuell för en comeback igen. Mer glädjande då kan vi konstatera att det förutom Gabriel blir en full trupp som ställs på isen i Vallentuna Ishall och då behöver inte vår nyttiga center Jonathan Rodensjö vikariera på backplatsen längre. Det var en minst sagt ovan position för Jonathan som nedan berättar lite om det och hans tankar inför Väsbys chans att ta sin första serieseger sedan grundserien säsong 2006/2007.

 

Hej Jonathan! Seriesegern är klart inom räckhåll. Tre poäng och sjutton plusmål gentemot Visby/Roma släpper vi väl aldrig va?

– Hej, nej det gör vi inte!

 

Onsdag kväll väntar en riktigt rolig match då vi möter ett desperat Vallentuna som inte får förlora om de vill ta sig till Allettan. Hur känns en sådan uppgift tycker du?

– Det är roligt! De kommer komma ut som du säger väldigt desperata, så det kan bli en rolig match.

 

Om vi blickar tillbaka några dagar till matchen mot Sollentuna. Då fick du hoppa in och vikariera på backplatsen eftersom vi endast hade tre backar tillgängliga. Hur kändes det och har du spelat back tidigare?

– Ja, men det var roligt haha, någon enstaka gång har man spelat back men inte alls många gånger.

 

Vad säger du annars om matchen mot Sollentuna om du skulle vilja summera insatsen?

– En väldigt rörig match, mycket utvisningar. Men vi lyckas stänga ner matchen och vinna.

 

Det kan ju även bli dags att summera grundserien för din och vår del. Är du personligen nöjd med säsongen och vad säger du om vår insats som helhet?

– Ja, men jag är väl hyfsat nöjd med min start på säsongen, sen som lag så är vi såklart nöjda!

 

Detta är ju din första riktiga säsong i Hockeyettan. Har den blivit som du hade tänkt dig innan säsongen?

– Jag tänkte väl inte något speciellt innan säsongen, utan mest bara att göra det så bra jag kan. Och det har väl gått bra tycker jag.

 

Nu väntar ju som sagt Vallentuna på onsdag i ett hett derby. Senast vi mötte dem blev det som det bör en rejäl kamp ute på isen. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Som du säger det var en rejäl kamp genom hela matchen!

 

Vallentuna har ju som sagt pressen på sig medan vi egentligen inte har speciellt mycket att spela för. Blir man som spelare mer avslappnad inför uppgiften då tror du?

– Nej, absolut inte! Man vill ju alltid vinna oavsett vad det är för match.

 

Vallentuna har sju spelare i sitt lag som tidigare spelat i Väsby. Märker man ute på isen att många av spelarna i Vallentuna då tar i lite extra eller kändes förra mötet som vilken match som helst i serien?

– Ja, men det blir såklart lite extra känslor ute på plan tror jag.

 

Slutligen Jonathan, hur går det nu på onsdag och kommer vi att bli ett ödesdigert lag för Vallentuna då tror du?

– Jag tror det blir en väldigt rolig och händelserik match.

 

// # 14 Jonathan Rodensjö

 

Matchen kommer att sändas på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/20809

 

// Krister Holmgren