Inför Skövde IK – Borlänge HF

Snart dags för nästa hemmamatch då SIK gästas av Borlänge HF i Billingehov under söndagseftermiddagen. Ett Borlänge som vann mot Lindlöven på hemmais i den senaste omgången och har såklart gott självförtroende med sig in i matchen. Skillnaden i tabellen till trots handlar det för SIK´s del om att fortsätta spela ett bra och gediget försvarsspel samt vara noggranna över hela isen. Det är klyschor men ack så viktiga för att gå segrande ur striden. Hemsidan har tagit ett snack med huvudtränare Staffan Lundh inför matchen mot gänget från Dalarna.

Vi inleder med att säga grattis till tre poäng mot Surahammar på bortais. En mycket bra hockeymatch av er som kunde slutat i dubbla segersiffror. Dina tankar om matchen såhär några dagar senare?

-Det var en skön omstart och dessutom se den energi som fanns direkt från start. Vi hade visat bra fart de två träningarna innan så vi visste det fanns ett bra go och nu kom det ju också ut på match vilket var kul att se. Många saker stämde i spelet och jag tror vi nästan slog rekord i antal passningar för en match under min SIK tid. Det var en blandning av lekfullhet och effektivitet.

Vet att ni tränare sällan vill lyfta fram enskilda spelare då det är laget som gör det såklart, men tre spelare som stack ut lite extra mot Sura var Josh Laframboise, Tommy Lee och Elias Andersson. Vad säger du om deras insatser senast?

-De var starkt bidragande till de tre poängen och vi hoppas väl än mer från exempelvis Lee som varit borta dryga tre veckor men nu fått träna ikapp en del. Även kul för Elias att få göra två mål och närmar sig den form han hade på försäsong och finns nu mer med i de heta områdena framför mål. Tillsammans med Josh och Lukas Smith vår bästa enhet framåt.

Då lämnar vi Suramatchen och blickar framåt mot söndagens hemmamatch mot Borlänge HF. Vi vann mot dem senast med 3-1 efter bl.a. en riktigt stark andraperiod. Vad blir viktigast att fokusera på för er del?

-I grund och botten att göra samma jobbet om och om igen. Vi vet att Borlänge är ett ungt skridskostarkt lag som gärna vill forechecka högt så det gäller att ha ödmjukhet att välja hur vi ska spela oss bort från den. Det blir det viktigaste.

Då kommer vi till truppen. Bredden och konkurrensen börjar märkas nu när flera spelare är tillbaka från skada sen en tid. Jesper Emanuelsson spelade inte senast, är han tillbaka i spel imorgon? Vad är status med William ”Willis” Johansson? Hur nära är vi att få se Oscar Johnsson på match igen?

-Jesper är spelklar men vi behåller samma uppställningar så han får vänta med sin comeback. Willis är ej tillgänglig för spel än och för Oscar har jag ingen prognos att ge. Vi är glada att han kan åka skridskor efter sin operation som vi visste skulle ta tid så han skyndar långsamt.

Målvaktssituationen är väldigt bra denna säsong med två mycket starka målvakter. Vem får förtroendet imorgon?

-Hjälm står imorgon och som du säger så har vi det bra ställt på den sidan då senast Tengvall stod och tar de puckar då det står o väger innan vi helt får grepp på matchen vilket är viktigt.

Då önskar vi stort lycka till!

Stort tack!

Till matchen mot Borlänge påminner vi om att SIK har en finfin biljettkampanj. Så in och köp dina biljetter nu och stötta laget på plats.
Biljetter: Skövde IK – Borlänge HF