Vimmerby Hockey gjorde 8-2 på KHK – har 1-0 i matchserien

Vimmerby Hockey har 1-0 i matchserien i kvartsfinalen mot Karlskrona HK, efter stabila 8-2 hemma på tisdagskvällen.

Matchen i Vimmerby Ishall stod 2-1 efter två perioder. KHK gjorde 1-0 strax efter powerbrejket i den första perioden. Men hemmalaget, som hade haft bud på mål dessförinnan, vände på matchen innan första perioden var slut. Först 1-1 genom återvändaren Jacob ”Jalle” Isaksson och några minuter senare 2-1 genom Tim Lindfors.

Fortsatt utdelning i period två? Nej. Inga mål alls i mittperioden, även om chanser inte saknades.

Men sedan kom målexplosionen. Och det var hemmalaget som stod för den. Efter bara 27 sekunder tryckte Tatu Kokkola in 3-1. Det blev starten på sex raka hemmamål, varav fyra på sju minuter när VH gick fram till 6-1.

Finske centern Niki Koskinen (bilden) gjorde två av målen, och tillhörde en av planens bästa aktörer. Jakob Karlsson avslutade målskyttet när han gjorde 8-2 efter Todd Winders förarbete.

VH har därmed 1-0 i matcher inför match två, som spelas i Karlskrona på fredag.

Då arrangerar VH även supporterbuss och redan nu är 39 personer anmälda i en buss som tar 51 personer. Blir vi fler kan det bli en buss till.

Matchfakta Vimmerby Hockey-Karlskrona 8-2 (2-1, 0-0, 6-1)
0-1 (11.20) Daniel Andersson
1-1 (14.50) Jacob Isaksson (Ludvig Vännström, Christian Lindberg)
2-1 (17.20) Tim Lindfors (Niki Koskinen, Hugo Enock)
3-1 (40.27) Tatu Kokkola (Gustav Jansson, Måns Krämer)
4-1 (43.32) Niki Koskinen (Pelle Ström, Ludvig Vännström) spel fem mot fyra
5-1 (44.49) Ludvig Vännström
6-1 (47.16) Lucas Jidenius (Pelle Ström)
7-1 (49.00) Niki Koskinen (Anton Carlsson)