Vinst mot Örnsköldsvik!

💛💙💛 Vi studsar tillbaka mot Örnsköldsvik 💙💛💙

Örnsköldsvik kör för fullt direkt från nedsläpp. Efter 1:05 får Dennis Von Walden ett gyllene läge att göra mål men målvakten tar. Vi får dock ett nytt läge i anfallet efter och då gör vi inga misstag. 1-0, Didrik Lif på pass från Emil Hedström och Gustav Kapborg. Dessvärre går det illa i när Örnsköldsvik går till anfall och gör 1-1 efter 3:00. Efter 3:06 får vi utvisning på Calle Aronsson. Vi klarar boxplay och har även ett jätteläge när Emil Gabrielson får ett friläge men får ett slag på klubban precis i skottläget. Efter 11:11 får Örnsköldsvik en tvåa. Bra powerplay och efter 12:00 passar Didrik Lif snyggt till Olle Dahlman som inte gör några misstag. Oliver Pentler får även han en ass på det målet. Efter 13:17 får Örnsköldsvik ytterligare en utvisning. Bra powerplay igen men inga mål. Efter 15:52 åker Calle Aronsson ut igen. Bra boxplay igen.

Skotten: 12-7

Andra perioden hinner bara bli 42 sekunder gammal innan Dennis Von Walden bryter ett uppspel och iskallt gör 3-1 assisterad av Emil Gabrielson och Mateusz Szurowski. Efter 2:46 får vi utvisning på Gustav Kapborg. Ytterligare ett bra boxplay. Efter 6:55 åker Olle Dahlman ut.40 sekunder in i boxplay bryter Max Mattsson en passning och serverar ett friläge till Emil Gabrielson som inte gör några misstag, 4-1 shorthanded. Efter målet spelar vi riktigt bra och trycker tillbaka Örnsköldsvik ordentligt. Efter 12:59 får Örnsköldsvik en utvisning. Bra powerplay med ett stolpskott av Didrik Lif. Efter 14:06 får vi utvisning på Emil Hedström. Även detta boxplay blev lyckat. Efter 17:00 får Dennis Von Walden ett friläge men blir neddragen. Utvisning för Örnsköldsvik. En bra chans från Didrik Lif men  inget mål denna gången. En mycket bra period från oss.

Skotten: 9-6

Vi startar tredje med bra fart och spelar kontrollerat om än några få missar. Efter 16:26 får vi utvisning på Max Mattsson. Bra box igen och efter 8:12 får Örnsköldsvik en utvisning. Bra powerplay igen. Vi trummar på bra och skapar en hel del chanser. 15:01 åker Max Mattsson ut igen och Örnsköldsvik passar då på att ta timeout och tar sin målvakt. Vi står upp bra och efter 15:31 slår Joel Linnander in 5-1 i öppen bur.  Utvisningen klarar vi av galant. 1:53 kvar frånvaro en skrattretande utvisning på Kevin Nilsson-Ström. Vi kontrollerar tredje perioden på ett imponerande sätt. Efter gårdagens mindre bra insats är det starkt att komma tillbaka och spela så bra och får revansch för den snöpliga förlusten i Örnsköldsvik.