Thorengruppen och Teg använder PolarCap®

Genom samarbetet med ThorenGruppen AB får Tegs SK Hockey, som första förening utanför SHL, möjligheten att använda PolarCap® ”Kylhjälm”.

ThorenGruppen har i samarbete med PolarCool tagit ett stort steg i syfte för att säkerställa bästa möjliga arbetsmiljö för eleverna på Thoren Business School och Tegs SK:s hockeygymnasium.

Samarbetet innebär även att Tegs SK Hockeys representationslag på senior- och juniorsidan kommer kunna använda systemet.

Systemet är en ”kylhjälm” vars syfte är att genom kylning av huvud och hals sänka temperaturen i hjärnan och därmed minska effekterna

av kraftiga huvudsmällar. Något som hittills dessutom visat sig förkorta skaderehabiliteringstiden avsevärt för drabbade individer.

– Det är ingen hemlighet att antalet hjärnskakningar ökat inom ishockeyn och för oss är det viktigt att ta hand om våra elever i alla avseenden, inte minst genom att aktivt engagera oss och arbeta tillsammans för att höja spelarnas säkerhet. Jag är övertygad om att fler klubbar kommer följa vårt exempel, säger Tomas Sandlin, ansvarig för Thoren Business School och Tegs SK:s hockeygymnasium

Före detta elithockeyspelaren Erik Andersson med två SM-guld och med närmare 500 SHL-matcher på meritlistan tvingades själv avsluta hockeykarriären efter upprepade hjärnskakningar.  I och med sitt engagemang i PolarCool ser Erik fram emot samarbetet för att höja spelarnas säkerhet.

– Det är så klart glädjande att Thoren Business School i Umeå väljer att bli första skolan i Sverige med att tillhanda PolarCap system till sina hockeyelever. Jag ser detta som en naturlig del i vår ambition göra det säkrare för våra ungdomar att spela ishockey och både hoppas och tror att fler kommer att ta efter och på allvar visa att de jobbar aktivt med och mot problemen med huvudskador inom hockeyn, säger han.