Rankar Hockeyettans bästa spelare 23/24 * Expertens etta: ”En genomsmart kugge i powerplay” * Topp tio på listan!

Vilka var ligans bästa spelare säsongen 23/24?

Det beror ju kanske lite på vilka glasögon man har på sig.

Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg har i alla fall gjort ett försök att lista de 50 bästa i en stor ranking i Sportbladet.

Här är topp tio!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

Det har vimlat av fina prestationer och duktiga spelare i Hockeyettan även den här säsongen, som ju avslutades med att Vimmerby för några veckor sedan – sensationellt måste vi väl säga – gick upp i landets näst högsta serie.

Men vilka var de bästa spelarna under 23/24?

Experten och frilansjournalisten Mikael Mjörnberg, som varje måndag tagit ut Veckans Lag här och som i slutet av april också nominerade säsongens lag i ligan, gjorde i slutet av april en matig lista i Sportbladet, där han rankade de 50 bästa spelarna.

– Vissa av ligans stora stjärnor fortsatte att gå från klarhet till klarhet och drev sina lag även den här säsongen. Samtidigt klev nya stjärnskott fram och briljerade på sin väg mot fina karriärer, skrev han bland annat.

Experten rankar, inte oväntat, Hudiksvalls center Christoffer Jansson – som också av spelarna själva utsågs till den bäste – som nummer ett.

– Spelarna hade helt rätt. Ingen annan har varit så vass i Hockeyettan den här säsongen som 25-åringen. Han fick ett A på bröstet inför säsongen och på något sätt var det som att det höjde honom från att vara en del av toppskiktet till att bli den bästa, står det bland annat i motiveringen. 

Vem Jansson, som nästa år spelar i BIK Karlskoga, själv tycker är bäst?

– Det finns ju massa bra hockeyspelare i ligan, så det är ju extremt svårt. Men mitt val hade nog hamnat på Robin Dahse i Halmstad. En spelare som är bra över hela banan och gör jobbet för att vinna matchen. Verkar också vara en grymt bra ledare för spelarna i laget. Han är inte bara en poängspelare utan han bidrar med så mycket mer, sa Jansson till hockeyettan.se i slutet av mars.

TOPP 10 – LIGANS BÄSTA SPELARE 23/24, ENLIGT MJÖRNBERG

* Med utdrag från kommentarerna och motiveringarna i Sportbladet på de fem bästa.

10. Oskar Blomgren, målvakt, HC Dalen

9. Dennis Fröland, back, Troja-Ljungby 

8. Oscar Tellström, forward, Mariestad

7. William Eckmyhl, back, Hudiksvall 

6. Jacob Crespin, målvakt, Halmstad

5. Martin Fransson, back, Karlskrona

”25-åringen fick sitt slutgiltiga genombrott som klassback den gångna säsongen. Efter en lång rad säsonger som en stabil aktör i Hockeyettan spelade Fransson på en nivå som var rent allsvensk den här säsongen”.

4. Jesper Lindén, forward, Mariestad 

”Lindén har spelat på så hög nivå i många säsonger att man nästan blivit bortskämd med hans leverans. Men då passade 25-åringen så klart på att slå till med sin poängstarkaste säsong i Hockeyettan-karriären”.

3. Georg Weigelt, center, Kristianstad

”21-åringen har varit en vital del av Kristianstads lysande förstakedja och skjutit de viktiga målen i många matcher. En klok center som bara blivit bättre och bättre och fungerat som vägvisare för sitt lag”.

2. Robin Dahse, forward, Halmstad 

”Det är knappt så det går att beskriva hur viktig 31-åringen är för sitt lag. Halmstad Hammers är ett häftigt kollektiv, men forwarden är loket som drar och får hela härligheten att börja röra sig framåt”.

1. Christoffer Jansson, center, Hudiksvall

”Jansson har varit en genomsmart kugge i powerplay och det enda som saknades var väl pricken över i – att få spela upp Hudiksvall i HockeyAllsvenskan”.

LÄS MER HÄR: Hela 50-listan i Sportbladet (plus-inlåst)

Säsongens lag i Hockeyettan 23/24 * Här är expertens drömlag * En tränare, två målvakter, sju backar och 13 forwards * Kommentarer om alla!