Rasmus Rosenqvist klar för VBK 2019/20

Rasmus Rosenqvist kommer närmast från Mörrum i södra HE men har även representerat Helsingborgs HC.
-I Rasmus får vi en mycket skolad spelare som spelat J20 superelit för Rögle och har ett par säsongers erfarenhet av HE södra. Vi tror han ska växa ännu mer med spel hos oss i den östra serien , säger sportchefen Lasse Billing.
Rasmus säger att han valde Vallentuna hockey för han fick en väldigt klar bild av vad klubben och ledarna står för och det känns som bästa möjliga plats för honom att utvecklas som ishockeyspelare, men även som människa. Rasmus kommer att bidra till laget med en kreativ och offensiv spelstil samtidigt som han värdesätter de hårda jobbet och defensiven minst lika mycket och därmed hjälpa laget till så många vinster de går! Hans favoritlag i NHL är Chicago blackhawks och favoritspelaren är Artemi Panarin.
-I Rasmus får vi in en spelare som med sin fart och en förmåga att hantera pucken i hög fart gör honom till en  spelare som kommer att vara mycket jobbig att möta i anfalls zon. Hans hårda jobb i spelet utan puck gör att han vinner många puckar högt upp i banan vilket kommer att hjälpa laget att ta nästa steg i sin utveckling säger tränare Charlie Termaenius.
Vi hälsar Rasmus mycket välkommen till Vallentuna Hockey.