Phil Horsky tillbaka som VH-tränare

Det står idag klart att Phil Horsky återvänder till Vimmerby Hockey och tar med omedelbar verkan över uppdraget som head coach.
– Det känns riktigt bra att komma tillbaka. Uppskattningen jag får i Vimmerby är fantastisk. Det känns kul att vara så uppskattad, säger Phil Horsky.
– Det är utmaningen som driver mig och jag brinner för spelarna och utvecklingen vi kan få tillsammans. Det finns mycket potential i det här laget, och jag ser verkligen fram emot detta. Det finns mycket att plocka ut av materialet, fortsätter han.
Phil Horsky kommer också att ha Mattias Lindén vid sin sida, som fortsätter som assisterande coach.
I eftermiddag är Phil Horsky tillbaka i tjänst i Vimmerby Ishall, och leder sitt första ispass i förberedelserna inför hemmamatchen mot Mörrum på onsdag.
– Det blir mycket video, många samtal och mycket ”teaching” på is i början. Det gäller att få in min spelidé väldigt snabbt. Jag vill också snabbt få fram vad jag står för som tränare och ledare, och vad gruppen står för. Från och med i dag vill jag ha en tydlighet i allt, säger Phil Horsky.
I Vimmerby Hockey är sportchef Morgan Persson mycket nöjd med att få tillbaka Phil Horsky som huvudansvarig.
– Det har jobbats intensivt med detta under de senaste dygnen, och det känns väldigt bra att vi hittade en lösning så snabbt. Alla här vet vad Phil står för. Han jobbar hårt, är omtyckt i föreningen, lätt att samarbeta med och har en hög och tydlig kravbild. Vi känner oss väldigt trygga i den här lösningen, säger Morgan Persson.
Det nya avtalet mellan Phil Horsky och Vimmerby Hockey gäller säsongen ut.