fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Glysing: 2021 är det förhoppningsvis 36 lag

Claes Åkeson från ATG Studio Hockeyettan intervjuade, i samband med första Hockeyettan Finalen, Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing och ligachef Mats Horndal Johansson om hur man vill att ATG Hockeyettan ska förändras.

Åkeson: Hur mycket kan intresset för Hockeyettan växa?
Glysing: Vi har bara börjat vår resa, och jag ser fram mot 2021 då det förhoppningsvis är en ny seriestruktur i Hockeyettan med tre gånger tolv lag. Det blir fantastiskt roligt och det är precis det vi behöver. Vi behöver en liga med sportslig kvalitet som ger en kommersiell del och ger en god ekonomi åt klubbarna. Det ska vi bygga tillsammans nu.

Åkeson: Mats, hur vill ni att det ska se ut?
Horndal Johansson: För 1,5 år sen la ensamutredare Ola Lundberg, på uppdrag av svenska hockeyförbundet, fram ett förslag där Hockeyettan ska spelas med 36 lag, tre serier med tolv lag i varje. Det är vad vi vill ha och nu har vi finansierat till stora delar. Det höjer den sportsliga kvaliteten. Om vi backar 4-5 år har den kvaliteten blivit ofantligt mycket bättre, spelarna och lagen, och kan vi spetsa det ytterligare har vi en jävla bra produkt sen.

Vad är fördelen med ny seriestruktur, Ronnie?
Glysing: För det första blir kvaliteten bättre, och det blir större intresse eftersom vi kommer närmare hockeyallsvenskan. Det blir bättre hockey helt enkelt.

Åkeson: När kan vi ha en klubba på detta?
Glysing: Beslut ska fattas den här säsongen och sen kommer lagen att få spela sig till hur det ser ut säsongen 2021/2022.
Horndal Johansson: I slutet av april skulle jag tippa.

Åkeson: Är det positiva indikationer till förändringen?
Glysing: Ja, ishockeyförbundet har lämnat över förslaget till distrikten så vi måste ju påverka distrikten. Vi tycker ju att vi är bäst lämpade att avgöra hur vi ska spela.

TV: Se hela intervjun här.

Martin Nilsson
martin.nilsson@hockeyettan.se