Intervju med J18:2 tränaren Rasmus Ekberg

Nu är det dags att låta den tredje ledaren i J18:2 få presentera sig. Rasmus Ekberg som förra säsongen coachade A2 tillsammans med Sebastian Larsen.

Vi börjar med att du får presentera dig.

Rasmus Ekberg, 23 år gammal. Jag började spela hockey i Lidköping och flyttade till Mariestad när jag skulle börja hockeygymnasiet. Jag spelade hockey tills jag var 21 år. Jag avslutade i Skara i division 3.

Då var du ifrån hockeyn något år innan du blev tränare i A2 förra säsongen.

Ja jag var borta från hockeyn ett år.

Hur var det att hoppa på ledarrollen då?

Det var jätteroligt! Det var lärorikt och väldigt roligt att se hur spelarna utvecklades både som personligheter och som spelare.

Nu blir det J18:2 denna säsong som kommer, hur gick tankarna inför att hoppa på det?

Jag kände direkt efter förra säsongen att det var superroligt att vara med och att få komma till ishallen igen. Det var det som gjorde att jag tog beslutet att vara med i J18:2.

Där kommer även Sebastian Larsen som du hade A2 med förra året och Erik Nygren som hade J18:2 förra året vara ledare.

Det ska bli roligt, det är bra att vi är tre stycken som kan hjälpas åt och bolla olika tankar, komma överens om bra grejer. Det blir jätteroligt! Nygren har jag träffat i ledarnas omklädningsrum och Sebbe känner jag väldigt väl, vi spelade hockey ihop.

Nu blir det juniorhockey vilket är ett snäpp upp från A-pojk hockeymässigt, vad känner du inför det?

Det kommer bli roligt!

Hela förra årets A-pojksstab kommer finns med i J18, Norton Gren och Marcus Berggren i J18:1 och du och Sebastian Larsen i J18:2. Det är ganska kul att allihop flyttar upp till J18.

Ja Norton och Marcus känner jag också jätteväl. Förra året var det väldigt skönt att ha dem som en trygghet mitt första år. Kunna ställa frågor och de kunde hjälpa till och berätta lite om hur det fungerade.

Vad ser du mest fram emot nu inför säsongen?

Personligen så ser jag fram emot att utvecklas som ledare. Även att killarna ska tycka att det är roligt att spela och träna. Om man ska ta sig långt så gäller det att ge 100% och ger man 100% så blir det roligare. Det är målet att alla spelare ska kunna komma till ishallen och ge 100% och tycka att det är det bästa de vet.

Då önskar jag dig lycka till med säsongen som kommer!

Tack!

av Susanna Johansson media/administration junior/ungdom