Trotjänaren fortsätter i Bois!

I samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg så kan Bois mycket glädjande presentera en förlängning. Det är Lukas Larsson som kommer göra en trettonde säsong i Boiströjan, och får han bara vara skadefri så kommer det betyda att han kommer göra sin 500:e match i Boiströjan under säsongen. Allroundspelaren är en otroligt nyttig kugge i laget, och dessutom var han assisterande kapten under säsongen. Den egna produkten har alltid varit klubben trogen, och så även alltså kommande säsong. 

Lukas Larsson med ett nysignat kontrakt, hur känns det?

– Jo det känns kul, suget börjar komma och nu är man sugen på en ny säsong, så det ska bli roligt.

Hur bitter var du efter uttåget?

– Riktigt bitter, det var surt, så det tar någon vecka innan man kommer över den.

När kommer då suget tillbaka?

– Det kommer allt eftersom, och när man kollar på slutspelet som är nu så blir man väldigt sugen, så det kommer rätt snabbt.

Så det var inget svårt beslut?

– Nej det tycker jag inte, man känner att man är sugen på att ladda på en säsong till, så inte svårt alls.

En annan trotjänare, Johan Frick, lämnar, spontan kommentar om det?

– Att det är extremt tråkigt, vi har hängt ihop länge, så det kommer vara en tomhet. Jag är ett år äldre men han har varit väldigt duktig hela vägen så han fick vara med oss som var äldre, så vi har hängt ihop nästan hela livet.

Du har alltid varit klubben trogen, du har aldrig varit sugen på att lämna och pröva vingarna någon annanstans?

– Nej vi har haft ett starkt ettanlag i alla år, så det känns som det inte funnits någon anledning till att flytta i sidled och jag har inte varit bra nog för att ta klivet upp heller, så det har inte funnits på världskartan att lämna, jag har jobb och familj här och har alltid trivts bra i laget och föreningen.

Vad har du då för förväntningar inför kommande säsong?

– Att spela längre än i år, som alltid vill man nå längre än tidigare säsonger, så vi vill vara ett topplag i ettan och bygga vidare på det vi haft.

Du har för bara någon vecka sedan passerat 30-strecket, känner du att du har hungern och vill utvecklas fortfarande?

– Ja annars hade det inte varit någon idé att fortsätta. Vi har bara tränat hårdare och hårdare ju längre man tränat, det är en väldigt skillnad i träningsmängden jämfört med för 10 år sedan. Alla yngre som kommer är extremt vältränade, så det gäller att kriga på för att hänga med.

Hur långt fram ser du?

– Det är ett år i taget numer, för 5 år sedan hade jag nog svarat att jag aldrig skulle sluta, men det går mot att man tränar mer och mer och jag jobbar 40 timmar i veckan med, så det är mycket tid att lägga ner, samtidigt som man känner att kroppen börjar ta ut sin rätt, så det blir år från år nuförtiden.

Hur får man ihop livspusslet med ett heltidsjobb?

– Det handlar om att ha en förstående och hjälpsam sambo som ställer upp med matlagning så det är klart när man kommer hem, det är den viktigaste biten.

Så det är en förhandling med sambon inför varje ny säsong?

– Ja lite så är det, hon får lägga mycket tid på matlagning och allt hemma, jag är borta från 6 på morgonen till 7 på kvällen och är det match så blir det ännu längre, så det är bara en dag i veckan man är hemma på heltid i princip.

Det förstår jag är tufft. Vet du när ni kör igång med träningen igen?

– Jag har inget hört än, men det är ju bara tre spelare på kontrakt ännu så lite kort om folk att träna på, men det börjar väl närmare sig om Calle (Carl Johansson, sportchef) får några fler så startar det väl upp så småningom här.

Ja det är som du säger, bara tre namn på kontrakt ännu, är du orolig för att han inte får ihop något lag i år?

– Nej det är jag absolut inte, jag litar på Calle fullt ut, det kommer trilla in namn här så småningom, det är jag inte orolig över.

Bois sportchef Carl Johansson om förlängningen:

”Lucas har en enorm passion för hockey och Mariestad Bois. Han besitter värdefull rutin och behärska alla planens delar, offensivt och defensivt. Grymt kul att Lucas vill vara med på den här resan 24/25”.

Till sist: Ni har väl inte missat Bois nyförvärv på sponsorsidan? Hemtrevligt i Skaraborg är nu samarbetspartner med Bois. De har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500 kr rabatt, varav 250 kr går direkt tillbaka till BoIS!*

Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.
Av Krister Holm