Det är en jätteära!

Jimmie Ekberg, så heter Bois nya målvaktstränare efter Johan Frealdsson. Det avslöjade Bois på sociala medier vid middagstid. Men Nu kan vi också komplettera med några ord från mannen som ska se till att vi har ett målvaktspar som kan vinna matcher åt laget i vinter. 

Välkommen till Mariestad Bois!

– Tack, det känns helt kanon!

Hur kommer det sig att du blev målvaktstränare i Bois?

– Bakgrunden är att när jag var 16-17 så gick jag på målvaktsutbildningar med Tomas Högberg på den tiden han levde. Då jag var aktiv, men Töreboda hade ingen målvaktstränare så då hade vi inne honom och körde lite med oss. Jag och en kompis blev väldigt intresserade av det, så jag gick några utbildningar för målvaktstränare. När åren gick så hörde Isac Ohlsson, som jag spelat med, av sig och ville köra lite extra målvaktsträning med mig, och jag frågade också om jag kunde få vara med och se och lära lite hur Johan Frealdsson jobbade i Bois. Allt för att lära mig mer, jag har ju annars tränat Västergötlands ungdomar och lite camper som de kallar det. Det gick bra sa de, så jag har varit med på lite träningar under säsongen, vilket har varit jätteroligt. Sedan hörde Calle av sig här för ett tag sedan och frågade om jag var intresserad av att hålla i målvaktsträningen i Bois, och det är givetvis en jätteära att bli tillfrågad, så det känns väldigt bra.

Detta låter som att detta är något du vill satsa på!

– Ja det är det absolut, det är hur kul som helst. Det är en tanke som funnits i många år, sedan har det kommit lite familj och så emellan som gjort att det varit lite svårt, men nu när barnen spelar så man naturligt är mer i ishallen så är det mer läge. Jag tycker detta är superkul och vill fortsätta lära mig och utvecklas.

Har du gått stegen som hockeyförbundet håller i för målvaktstränare?

– Ja innan 2012 så gick jag flera utbildningar, sedan måste de uppdateras och det har jag gjort, man måste ha gått steg 2 för att få vara målvaktstränare på denna nivån.

Hur ofta kommer du vara med och hålla i träningar?

– Det finns en grundtanke utifrån vad sportgrupp och ledare vill och tid som finns, men att det ska vara varje vecka i alla fall, med en dialog med tränare och så där. Vi utgår från hur det ser ut under match, det är ändå olika individer som står, så det kommer sätta sig mer exakt allt eftersom hur vi jobbar med det, men att det blir träning varje vecka ingår.

När kör du igång?

– Det blir när vi kliver på is, då kör vi igång. Men det blir väl mitten augusti kanske.

Av Krister Holm