Oljemålning av Håkan Thunborg till förmån för supporterspelaren!

Oljemålning av Håkan Thunborg till förmån för supporterspelaren!

Oljemålning av Håkan Thunborg (från Mariestad) utmed Göta Kanal med Nedre Norrqvarn i bilden. Oljemålningen är 180x120cm. Nu skänker Håkan denna tavla där hela summan oavkortat går till insamlingen av årets supporterspelare som är Jesper Lindén!
Tavlans uppskattade värde är 20 000:-, nu har du chansen att buda hem den!

Du hittar auktionen på: Oljemålning av Håkan Thunborg

Håkan Thunborg, Mariestad, förmedlar ofta en känsla av tystnad och längtan i sina bilder. Motiven finner han i naturen, gärna vid stränder med fåglar. Även det gamla kulturlandskapet med sina bleka skamfilade byggnader (ödslighet och ensamhet) inspirerar honom. Ljuset är en viktig ingrediens i hans oljemålningar men också skuggornas vandring på gator och byggnader som t.ex. i gamla stadsdelar där husen står tätt, är också förekommande i hans motiv.

Det senaste året har även ett mer fantasifullt och mer känsloladdat måleri tagit sig uttryck i hans bilder, planeter och himlakroppar i rymdens oändlighet är som oftast då motiven.

Sammantaget försöker han skapa en bild på naturens egna villkor, där han låter individer, byggnader, ljus och färger stråla samman i en skönhet som ger lugn och frid för betraktarens öga.

Håkan har verksamheten i sin ateljé Art East som är i Mariestads stadsbiblioteks vindsvåning.

* Tavlan kan hämtas ut på Mariestad BoIS Kansli efter vunnen auktion fredag den 28 juni mellan 08.00-16.00 alternativt i början av augusti.