Vinst mot Huddinge!

6 poäng av 6 möjliga mot Huddinge är verkligen inget vi är bortskämda med. Efter en helgjuten insats med en sällan skådad moral vinner vi matchen med 4–3.

19 blockade skott, befarad hjärnskakning, djupt jack i hakan, TV-räddningar av Viktor Andersson. Ja detta var sannerligen kvällen då Wings inte vek ned sig.

Matchen böljade fram och tillbaka i första perioden och efter 14:31 gör Wings 1–0 genom Isak Salqvist. Huddinge trycker sedan på för fullt men Wings spelar mycket uppoffrande. Ännu mer energi får Wings när man klarar av en 5 mot 3 i en och en halv minut efter att Marcus Karlsson dragit på sig en Hooking efter 15:58 och Jesper Andersson en Holding efter 16:34 när han var på väg att få ur pucken ur zon.

Efter 2.36 i andra perioden så petar Oscar Sarhus in 2–0, men domaren ser inte att pucken är inne och dömer bort målet. 6,30 drar Wings på sig en utvisning genom Gabriel Munck som åker ut för en slashing. 1.07 senare står det 1–1 på tavlan genom mål av Ludvig Westerlund. Otroligt skönt var det för Wings när man mitt i den tunga Huddinge pressen gör ett mycket snyggt mål genom Oscar Sarhus efter 9.11. Wings får ordning på spelet mer och mer och lyckas hålla Huddinge utanför.

Efter 2.57 i tredje får Huddinge genom Emil Hedström en 2+2 minuters utvisning för high-sticking. Dessvärre för Wings så varar bara power play i 20 sekunder innan Christian Blomqvist i Wings drar på sig en tvåa för Hooking. Just när Huddinge blir fulltaliga spelar Christian Blomqvist fram Jesper Andersson som inte gör några misstag utan sätter 2–1 efter 7.03. Huddinge sätter press på Wings efter power break och efter 10.44 skjuter Sebastian Frantz in ett lurigt skott till 3–2. Huddinge spelar sedan mycket rakare och lägger massvis med puckar mot Wings mål. Efter 12.25 får man utdelning genom Christoffer Usov som gör 3–3. Spelet böljar fram och tillbaka efter målet och Wings visar en otrolig moral när man gör 4–3 efter 16.06 när Isak Salqvist styr in ett skott från Pontus Andersson. Riktigt tungt blir det för Wings när man efter 18.53 drabbas av en utvisning på Niklas Larsson för tripping. Huddinge tar här time-out och tar ut målvakten och spelar 6 mot 5. Huddinge sätter 3 man framför Viktor Andersson i Wings målet och pressar hårt. Wings visar en otrolig moral och Viktor Andersson gör flera kvalificerade räddningar och reder ut stormen och vinner.

Wings-Huddinge 4–3 (1–0, 1–1, 2–2)