Kaptenens passning till mesta mästarna: ”Välkomna till Vimmerby, Djurgården – ni kommer nog gilla vår lilla plåtlåda…” * Truppbygget

I höstas mötte de Tyringe och Alvesta i grundserien.

Nu väntar mesta mästarna.

– Välkomna till Vimmerby, Djurgården. Ni kommer nog gilla vår lilla plåtlåda, säger lagkaptenen Jakob Karlsson och flinar.

TV:  VH till HockeyAllsvenskan – se jublet på slutsignalen här!

 

Ja, för det är ju faktiskt så nu att lilla Vimmerby HC kommer möta stora, mäktiga Djurgårdens IF – som föll mot Brynäs i allsvenska finalen på tisdagen – i höst.

Vimmerby blev ju – för första gången i klubbens historia – klara för nästa högsta serien i lördags.

Anton Carlsson, 27, forwarden med VH som moderklubb och som gjort tio säsonger och över 300 matcher i föreningen, var berörd.

– Jag är rörd och allting känns nästan surrealistiskt. Vi är en sån liten förening. Allt är bara magiskt och ren glädje. Det är som en saga och så jävla stort. Vi ska spela i Allsvenskan, där så många är härifrån dessutom. Och många av de andra, som kommer utifrån, har kommit in i Vimmerbyandan så jäkla bra, sa han till Vimmerby Tidning efter avancemanget.

De spelar i Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB, som hemmahallen numer heter, och den rymmer drygt 1700 åskådare.

Jakob Karlsson, härförare och trotjänare och med tio säsonger i VH, tror inte storlaget kommer tycka det besöket blir så roligt. 

– Välkomna till Vimmerby, Djurgården. Ni kommer nog gilla vår lilla plåtlåda, säger han till hockeyettan.se och skrattar.

Karlsson, 34, har inte tagit något beslut om framtiden, men hintar om att det blir spel i HockeyAllsvenskan 24/25.

– Jag är intresserad av att spela vidare. Jag har varit här länge och tror att jag fortsatt kan bidra med något. Det hade varit jättekul att se vad vår kedja (han spelar ju tillsammans med Eddie Levin och Anton Carlsson, två andra egna produkter) kan göra på högre nivå, säger han till Vimmerby Tidning.

Pelle Johansson, sportchefen som lyckats sätta ihop laget som svarade för detta lilla mirakel, har såklart bråda dagar nu.

– Det har hänt en del grejer, men jag är fortfarande långt ifrån ikapp. Jag kanske har kommit halvvägs in i telefonen med alla agentförfrågningar. Sedan måste man sitta lite lugn i båten också och andas. Vi behöver ha en hyfsad plan för vad vi vill göra. Den får man försöka hålla fast vid. Man får ju väldigt mycket spelare till sig, men det handlar om att försöka stå fast vid planen man har tagit fram, sa han till sajten Dagens Vimmerby tidigare i veckan.

*  Dagens Vimmerby: Går det att säga något i det här läget om hur många som kan få följa med?

– Jag vill hålla det för mig själv innan jag har pratat med alla. Men det är klart – vi är Hockeyettans bästa lag. Det är självklart att ett gäng får följa med och att det inte blir 22 nya spelare.

***

Unge succétränaren Hampus Sylvegård, 27, förde upp Vimmerby HC till HockeyAllsvenskan – men han följer inte med klubben upp i landets näst högsta serie.

Sylvegård blir istället assisterande tränare i nya ligakonkurrenten Nybro Vikings.

LÄS MER HÄR!

BILDEXTRA: Se Vimmerbys underbara glädje från isen 

”Plåtlådan” Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB.  HAMPUS NORRSTRÖM

”Helt mållös – det är svårt att sätta ord på det här ” * Vimmerbys trotjänare Pelle Ström tagen efter avancemanget * Vilda glädjen – se klipp här!