Seger för Grums

Toppmatchen mellan Grums och Skövde blev riktigt spännande innan Grums avgjorde till seger 4-1!

Skövde startade matchen bra och gjorde en bra första period där de kom igenom mittzon riktigt bra. Redan där förstod man att det skulle kunna bli en rysare. Men efter 15:00 small det i PP då Pelle Hedlund tryckte in 1-0 efter fint pass från Jesper Norbäck och Jesper Appel. Kanske inte fullt rättvist sett efter spelet så långt men otroligt viktigt för hemmalaget. Ska dock tilläggas att hemmalaget inte gjorde någon dålig period även om Skövde nog år ses som ”periodvinnare” spelmässigt.

Skott 6-11

Den andra perioden böljade mycket fram och tillbaka med långa spelsekvenser och var riktigt jämn. Jmf med första perioden så utjämnade Grums spelmässigt.  Och efter 10:16 satte Victor Augustsson sitt första mål i Hockeyettan och vi hade 2-0. Assist backen Emil Persson, som för övrigt denne match spelade utmärkt.
Men bara 45 sek senare reducerade värmlänningen Anton Brandhammar (d Charlottenberg HC /Arvika HC) till 2-1 med ett fint skott och Skövde var med i matchen igen.

Skott 15-14

Tredje perioden hemmalaget en utmärkt insats. Stort puckinnehav, bevakning av ledningen och låter tiden rinna i väg. Det var riktigt nervöst att följa då ett måls ledning inte ger någon speciell trygghet. Men alla Grums spelare gjorde jobbet och chansade inte. Dessutom täcker vi skott bra. Bra defensiv insats från all med ett extra plus för Grums andraformation som är något av defensiva mästare, där Axel Lundqvist grinade illa vid några tillfällen men fortsatte täcka skott, starkt.

De 329- på läktaren (säsongsbästa) skrek ut sin glädje när Pelle Hedlund satte 3-1 i öppen kasse efter 18:04. Men det var inte slut där. Skövde gav inte upp och plockade återigen ut målvakten vilket ånyo resulterade i mål för oss. Återigen ”måltjuven” Pelle Hedlund- som fastställde slutresultatet till 4-1! Hattrick för Hedlund idag.

Skott 16-10

Grums avancerar nu till 2:a plats, 1p efter serieledaren Mariestad. Vem kunde tro detta inför säsongen? Knappt Grums själva men laget består till stor del av unga och talangfulla spelare som spelat juniorhockey på hög nivå och som successiv lotsats i i seniorhockeyn. Detta toppat med några erfarna ”rävar”. Laget utvecklas för varje träning och fick en stor portion erfarenhet av tuffa matcher under fjolårets spel i Allettan. Ett roligt lag att följa och gilla där spelarna drivs av sin ambition att träna och tävla.

Tack för allt publikstöd, jättekul när det är mycket folk på läktarna med Grumsmått mätt.