Grums vinner lokalderbyt

Grums tar revansch i returmötet och vinner över Forshaga med 3-2 i en spännande och underhållande match.
Matchen var rena propagandan för hockeyn i Värmland och för ATG Hockeyettan. Stor publik (722), derby och spännande ända tills slutsignalen ljöd.

I första perioden var det spel i hög fart där Forshaga visade att de minsann skulle kriga för att var med och slåss om en plats i Allettan. Det var ett frejdigt spel med en hel del fina chanser och en varsin ramträff. Bortalaget hade kommandot under perioden och vann skotten med 6-19. Dock togs en hel del av skotten utifrån plan men ett antal riktigt farliga chanser radades upp. Grums spelade ett bra försvarsspel och med tålamod kombinerat med kyla och skicklighet kunde Grums  göra periodens enda mål.
Vid tiden 08:18 tappade Forshaga försvaret bort Jesper Norbäck framför mål. Filip Karlsson jobbade förtjänst fullt och gjorde ett instick till helt ensamma Norbäck, som inte gjorde något misstag när han satte säsongens 11-fullträff och gav Grums 1-0. Ass till nämnde Karlsson och Pelle Hedlund.
En underhållande första period där Gustav Bågenvik gjorde en mycket bra matchinledning. Han visade prov på varför han i dagsläget är seriens bäste målvakt.

1-0, skott 6-19

I mittenakten kommer Grums upp spelmässigt och får till fler farliga avslut. Och efter 11:34 sätter lånet från Timrå, junioren Filip Sjöberg, 2-0 då han efter ett distinkt pass får pucken i fart och med sin snabbhet kan passera backarna och iskallt sätta pucken mellan benen. Ass August Lundqvist och Jonatan Widén.

Glädjen blir kortvarig för hemmalaget då Forshaga reducerar till 2-1 i bytet efter. Målskytt Oliver Henriksson.

Perioden kännetecknas av mer känslor och ett hemmalag som kliver fram betydligt jämfört med period 1.

1-0, skott 13-11.

I tredje perioden får Forshaga ett powerplay som de utnyttjar. Backen Niklas Edman får till ett bra skott efter isen som går rakt i mål efter 3:13. Ass Robert Thellberg.

Några minuter senare får Grums ett Power Play.
Och där är Filip Sjöberg huvudrollsinnehavare då han efter 05:35 sätter ett stenhårt skott i nät.
Återigen hemmaledning 3-2. Bra Powerplay med fina assist av Martin Nilsson och Noa Lindqvist Muci.

Resterande del av perioden spelar Grums säkert och håller ihop laget bra.
Forshaga missar sin sista chans till forcering då man i slutminuterna drar på sig 2 st utvisningar. Grums får avsluta matchen med spel 5-3 och 5-4.

1-1, skott 15-9

Totalt 3-2, skott 34- 39

Hoppas alla ni som var där kunde njuta av en riktigt bra hockeymatch med stor spänning.
Varmt välkomna tillbaks till nästa match Lördag 1 november då Nyköping står för motståndet.