Inför Grums- Tranås, lördag 4 januari kl 16.00

Grums-Tranås kl.16:00
Ni hinner till Billerudhallen direkt efter att våra småkronor spelat mot ryssarna.
Viktig match i afton då vi möter Tranås. Vi båda står med 0 p efter 2-omgångar.

Tranås gjorde en formidabelt bra säsong ifjol då de tog sig ända till kvalserien och där slutade på en hedrande 4:e plats. Det bästa laget gjort sen de åkte ur HockeyAllsvenskan säsongen 02/03.

Den här hösten var de tillbaka i den södra ettan efter att ifjol spelat i den västra. De har åter gjort det bra med att ta sig till Allettan efter en 4:e plats i serien.

Inför Allettan har de även förstärkt laget med den Finländske Backen Antti Kauppila från Österikiska Dornbiner i Ebel ligan. Den 92-kg tunge backen har spelat runt lite i Österrike-Tyskland och Norge och gjort en hel del matcher i Finska Mestis. En viktig pjäs lär han bli.
Den andre spelaren de tagit in är 26-årige forwarden Jesper Bärgård, senast i Vimmerby.
Den 190-cm och 100-kg tunge forwarden blir naturligtvis viktig i matcherna som kommer. Har stor rutin från Hockeyettan och även ett par matcher i SHL för Linköping.

Bäste poängplockaren under säsongen är annars Pontus Eklöf 10+17=27p
En annan duktig spelare är Anders Skoog från Sunne IK, som har ett mycket bra spelsinne och är alltid bra på tekningar.
Anders har vi innan Tranåstiden mött i såväl Sunnes juniorlag som A-lag.

Det blir en kul drabbning med en annan typ av hockey än den mot Huddinge. De spelar inte total anfall så som Stockholmslaget gjorde, utan säkrar upp bakåt med lite tajtare spel. Och det hoppas vi kommer gynna oss och glädja all publik på läktaren då vi ska se till att ha mycket mera puckinnehav.

Grums gjorde två mycket bra perioder borta mot Halmstad utan att få in pucken i mål. Det bygger vi vidare på och ska se till att det även blir nätrassel. Vi vill ha kommandot i vår hemmaarena.

Förra hemmamatch var det över 500 på läktaren, det hoppas vi det blir även idag och hjälper fram spelarna mot nya höjdpunkter.
Och som sagt, ni hinner till Billerudhallen efter JVM semifinalen och ni skyndar er.

Det har inte och blitt så mycket statistik att skriva om på bara två matcher men vi tittar på Pp och bp på lagen i höstserien.

Pp Grums 23.08%
Pp Tranås 27.14%

Bp Grums 83.10%
Bp Tranås 82.54%

Vi önskar er varmt välkomna in på en fartfylld och spännande match mellan två lag som kommer ge allt för att knipa den viktiga segern.