Grums vinner mot Mariestad

Grums åker hem från Mariestad med 3 färska poäng efter seger 1-3.

Mariestad startade sin vana trogen starkt på sin hemmaplan. Men Grums spelade ett smart och stabilt defensivt spel och Mariestads frenesi mattades i slutet av perioden.
Första perioden slutade mållös och 10-2 i skott. Ett spelövertag för Mariestad men många puckar lades in på mål utifrån plan och Grums målvakt Martin Svedberg hade inga problem att avstyra hemmalagets försök till ledningsmål.
” Vi höll Mariestad på utsidan och lät dem inte ta avslut från farliga ytor. Vi kände att vi hade koll på läget”, säger tränare Erik Koskela.

Tidigt i andra perioden tar Grums ledningen med 0-1. Det är backen Emil Persson som får på en riktig ”rökare” som Tobias Sandberg i Mariestadsmålet får släppa förbi.
Den som har minnet med sig kommer ihåg att Emil Person gjorde mål med ett skott långt ut från planen vid Grums förra besök. Det gången var det en riktig ”myra” som lurade målvakten men nu var det som sagt tvärt om.
Tid 01,08, ass Lindqvist Muci och Philip Gustafsson.

Mariestad replikerade med 1-1 genom Ludvig Karlsson efter 6,11.

Men Grums ville mer denna kväll och efter 18.36 sätter Noa Lindqvist Muci psykologiskt det viktiga 1-2 målet. Ass Linus Nilsson och Philip Gustafsson.

Mariestad har många storväxta spelare som är tunga och svårstoppade för det yngre Grumslaget. Dock är Grums kvicka, spelskickliga och har en oförtröttlig uthållighet. Man kunde ana att Mariestad spelarna började bli lite trötta och Grums tog för sig mer och mer i matchen med snabba spelvändningar och kreativt anfallsspel. Hemma laget skjuter och lägger många puckar på mål. En del farliga chanser men många skott kommer utifrån plan.

1-2, skott 18:10

Även i tredje perioden ordnar Grums ett tidigt mål.
Efter flera fina anfall i inledningen av perioden så prickskjuter Pelle Hedlund in Grums tredje mål.
Tid 04,27, ass Jesper Appel och Jesper Norbäck

Grums kontrollerar resterande del av perioden på ett tryggt sätt och tar en välförtjänt seger.

0-1, skott 16-7

Totalt 1-3, skott 44-19

Som vi skrev inför matchen så är Grums riktigt på gång och har nu fått igång sitt fina spel från höstsäsongen.