Mariestad-Grums idag (onsdag 7 okt) kl.19:00

En riktigt häftig match väntar i kväll då vi tar oss an Mariestad i deras Borg (som är under renovering).
Vi gick riktigt bra i premiären och skapade fina anfall och fick göra 7-mål. Något som ger självförtroende för hela gruppen.
I kväll vet vi att det blir betydligt tuffare. Trots att Mariestad förlorat riktiga trotjänare och klass spelare, så har de ändå ett lag dom kan vara med och slåss om seriesegern utan tvekan.
Längst bak har de rutinerade Tobias Sandberg i mål som förra säsongen hade 92,9% och endast 1.92 insläppta mål per match i snitt.
På Backsidan sticker Tobias Aronsson ut lite extra med bl.a 30-matcher i HA för Modo. I sin första säsong för BoIS stod han för 11-fullträffar och 9-assist.
Bland forwards har de bl.a för oss kända Lukas Söderlund, som på 18-matcher pangade in 12- fullträffar. Tyvärr är vår fd spelare  skadad och är inte med ikväll. Sen finns även skarpskytten Douglas Lögdal som brukar stå i backposition i pp och dundra skott på mål så högerskytt han är. Poängskörden landade på fina 10+29 förra säsongen.
Ännu en Grumsbekant till finns i form av store Simon Eriksson (191 cm- 101kg). 21- åringen gjorde en fin säsong och stod för 9+11=20p
Ny i Mariestad är 21-årige Oliwer Fjällström, som redan hunnit med 65-matcher i SHL för Frölunda (3+2) och 11-matcher i CHL.
Det är en högintressant lirare i hela ligan och är värd att hålla ett getöga på. Det visar ändå på vilken status Hockeyettan börjar få och vilka möjligheter det finns för spelare och ledare. Ligorna över har börjat förstått det.
I Grums är första linjen riktigt het. De tre forwardsen ( F.Karlsson-P.Hedlund-J.Mörnsjö) stod för 4+3 och är ett ständigt orosmoment för motståndaren. I kväll får de något av det tuffaste motståndet i serien mot sig och kommer vara rejält spelsugna.
Fick några ord med Tränaren Erik Koskela:
– Tuff match att vänta vs seriefavoriterna. Vi vet att de är ett puckskickligt lag som gärna deltar med hela femman i anfallen. Givetvis har de också många spelare av hög kvalité som vi får se upp med. Gäller för oss att sätta defensiven och visa prov på stort tålamod i vårt spel. Vi kommer från en fin start i hemmapremiären där vi gjorde många fina prestationer över 60-minuter.
Ska bli intressant och se hur vi antar denna fina utmaning. Förra året slutade det 2-2 i antal vunna matcher.
Grums ställer upp med 6-backar och 12-forwards där Felix Bråtner är tillbaka efter skada.
Bakom laget finns även ett flertal personer som jobbar frenetiskt så allt ska flyta på.
En av dem är Per-Erik Boss Sjögren som gör ett antal timmar i och runt omklädningsrummet. Här visar han med egna foton hur det ser ut inför en hemmamatch (premiären mot Linden) med ordning och reda och matchtröjorna fint upphängda på varje spelares plats.
Lite kul att få visa upp innandömet på detta förnämliga sätt.